Λουτρά Πόζαρ

Τελευταία Νέα:

Πρώτος γύρος δημοτικών εκλογών στη Γαλλία – Η κεντροδεξιά διεκδικεί το Παρίσι


    Στη Γαλλία διεξάγεται σήμερα ο πρώτος γύρος των δημοτικών εκλογών, με περίπου 48,7 εκατομμύρια πολίτες να καλούνται να εκλέξουν δημοτικούς συμβούλους σε 35.000 κοινότητες. Οι εκλογές αυτές θεωρούνται μια πρώιμη «πρόβα» ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2027. Τα εκλογικά κέντρα άνοιξαν στις 8:00 π.μ. και θα κλείσουν στις 8:00 μ.μ., οπότε αναμένονται τα πρώτα αποτελέσματα.

    Ο δεύτερος γύρος έχει προγραμματιστεί για τις 22 Μαρτίου και θα κρίνει τους τελικούς δημάρχους και κοινοτάρχες. Μέχρι τις 12:00 μ.μ., είχε ψηφίσει περίπου το 20% του εκλογικού σώματος.

    Στο Παρίσι, όπου επί 25 χρόνια η θέση του δημάρχου καταλαμβανόταν από σοσιαλιστές, η κεντροδεξιά υποψήφια Ραχίντα Ντάτι, πρώην υπουργός Πολιτισμού και μέλος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, θεωρείται φαβορί για την επικράτηση.

    Στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Μασσαλία, η αναμέτρηση φαίνεται αμφίρροπη: σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, ο ακροδεξιός υποψήφιος του Εθνικού Συναγερμού, Φρανκ Αλίζιο, παλεύει «σώμα με σώμα» με τον αριστερό συνασπισμό του απερχόμενου δημάρχου Μπενουά Παγιάν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.