Λουτρά Πόζαρ

Τελευταία Νέα:

Τέμπη: Αναβολή επ’ αόριστον για τη δίκη του ελεγκτή της σύμβασης 717


    Επ’ αόριστον ανέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο τη δίκη του ελεγκτή της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, ο οποίος λογοδοτεί για παράβαση καθήκοντος σχετικά με το πόρισμα που συνέταξε από κοινού με έτερο ελεγκτή που πλέον έχει αποβιώσει, για την εκτέλεση της Σύμβασης 717 που αφορά το σιδηροδρομικό δίκτυο.

    Το δικαστήριο αποδέχθηκε πρόταση της εισαγγελέως της Έδρας, η οποία ζήτησε να αναβληθεί η δίκη έως ότου κριθεί αμετάκλητα η δικογραφία που εκκρεμεί στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία σχετικά με τη Σύμβαση 717. Υπενθυμίζεται ότι κατά την προηγούμενη συνεδρίαση, το δικαστήριο είχε ζητήσει πιστοποιητικό πορείας της υπόθεσης.

    Με την εισαγγελική πρόταση συντάχθηκε η πλειονότητα των συνηγόρων Υποστήριξης της Κατηγορίας που εκπροσωπούν θύματα της τραγωδίας των Τεμπών. Ωστόσο, μερικοί δικηγόροι θυμάτων διαφώνησαν, ζητώντας να προχωρήσει η δίκη του ελεγκτή.

    Το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος σχετίζεται με εικαζόμενη πλημμελή έρευνα που διενήργησαν οι ελεγκτές σχετικά με την υλοποίηση της Σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ. Η σύμβαση αφορούσε την αναβάθμιση του συστήματος σηματοδότησης και τηλεδιοίκησης στη σιδηροδρομική γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας.

    Η υπόθεση αφορά πόρισμα που είχε συνταχθεί από τον ελεγκτή μαζί με άλλον συνάδελφό του, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή. Το εν λόγω πόρισμα σχετιζόταν με την υλοποίηση της Σύμβασης 717 της ΕΡΓΟΣΕ, που προέβλεπε αναβαθμίσεις σε σηματοδότηση και τηλεδιοίκηση κατά μήκος της σιδηροδρομικής γραμμής Αθήνα – Θεσσαλονίκη – Προμαχώνας.

    Η κατηγορία εναντίον του ελεγκτή περιγράφει ότι η έρευνά του ήταν πλημμελής και ότι διενεργήθηκε με τρόπο που τελικά εξυπηρέτησε τους υπαίτιους, εμποδίζοντας την απόδοση ευθυνών για το έργο που έμεινε ανενεργό για πολλά χρόνια.

    Κατά τη συνεδρίαση, η πλειονότητα των συνηγόρων που εκπροσωπούν θύματα της τραγωδίας των Τεμπών συντάχθηκε με την εισήγηση της εισαγγελέα. Ωστόσο, μία μερίδα δικηγόρων θυμάτων διαφοροποιήθηκε, ζητώντας να προχωρήσει κανονικά η δίκη.

Πηγή: thepressproject.gr


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.