Απαράδεκτη και Προσβλητική η ΚΥΑ για τον Προανθικό Παγετό του 2025
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΗ Η ΚΥΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΟΑΝΘΙΚΟ ΠΑΓΕΤΟ ΤΟΥ 2025
Ο Αγροτικός Σύλλογος Αλμωπίας καταγγέλλει την απαράδεκτη και προσβλητική ΚΥΑ που υπογράφηκε για τις ζημιές από τον προανθικό παγετό του 2025 στα κεράσια και στις άλλες καλλιέργειες.
ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΠΑΡΤΕ ΠΙΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΥΑ!
Ο ΕΛΓΑ έχει στα χέρια του τα πορίσματα των ζημιών, καταγεγραμμένα ανά περιοχή. Οι ζημιές σε Πέλλα και Ημαθία ανέρχονται περίπου στα 120 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΛΓΑ.
Και εσείς αποφασίσατε να εντάξετε την αποζημίωση σε 20 νομούς, με συνολικό ποσό περίπου 50 εκατομμύρια ευρώ.
ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΪΔΙΑ!
Οι παραγωγοί περιμένουμε 18 ολόκληρους μήνες. Οι καλλιέργειές μας καταστράφηκαν και οι οικογένειές μας έχουν υποστεί τεράστια οικονομική ζημιά.
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΕΛΕΗΜΟΣΥΝΗ!
ΔΕΝ ΖΗΤΑΜΕ ΧΑΡΗ!
ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΣΤΕ!
Τα πορίσματα του ΕΛΓΑ υπάρχουν.
Οι ζημιές υπάρχουν.
Οι παραγωγοί υπάρχουν και περιμένουν.
Δεν είναι δυνατόν να αγνοούνται οι πραγματικές ζημιές και να αποφασίζονται αποζημιώσεις που δεν ανταποκρίνονται στην καταστροφή που υπέστησαν οι παραγωγοί.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
🔴 Άμεση απόσυρση και επανεξέταση της συγκεκριμένης ΚΥΑ.
🔴 Να ληφθούν υπόψη τα πραγματικά πορίσματα και οι ζημιές του ΕΛΓΑ ανά περιοχή.
🔴 Δίκαιες και ουσιαστικές αποζημιώσεις για όλους τους παραγωγούς που υπέστησαν ζημιές.
🔴 Άμεση λύση, χωρίς άλλη καθυστέρηση.
Κύριοι της Κυβέρνησης, η υπομονή των αγροτών τελείωσε.
Εδώ και 18 μήνες περιμένουμε αυτά που δικαιούμαστε.
Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ!
ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΠΙΣΩ!
ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΛΜΩΠΙΑΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
Δρένος Διονύσης
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.



