Τελευταία Νέα:

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με τίτλο: "Παραγωγική Ανασυγκρότηση στον Δήμο Αλμωπίας με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα"(φωτογραφίες)


Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η Ημερίδα που διοργάνωσε το Δημόσιο ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ με τίτλο: "Παραγωγική Ανασυγκρότηση στον Δήμο Αλμωπίας με έμφαση στον Πρωτογενή Τομέα"

Καλεσμένοι του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ και κύριοι ομιλητές ήταν οι :
1. Πρόεδρος Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)
κ. Γρηγοριάδης Νικόλαος
2.Γραμματέας Ελληνικής Δασολογικής Εταιρείας (ΕΔΕ)
κ.Σπανός Ιωάννης
3.Μεταδιδακτορικός ερευνητής κ. Τσιάρας
(εκπαιδευτής ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)
4.Μεταδιδακτορική Ερευνήτρια κ. Κολιούσκα
(εκπαιδεύτρια ΔΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ)

Πρόκειται για μια ακόμη στοχευμένη δράση του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ στο πλαίσιο λειτουργίας των ειδικοτήτων με άμεση σχέση με τον πρωτογενή τομέα (Δασική Προστασία, Μελισσοκομία, Αμπελουργία -Οινολογία).
Εδώ και τέσσερα χρόνια το ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ έχει στοχεύσει σταθερά στα επαγγέλματα εξειδίκευσης του πρωτογενούς και μεταποιητικού τομέα ως μια συνειδητή επιλογή κατάρτισης συνυφασμένη με το παραγωγικό προφίλ του Δήμου μας.
Τα συμπεράσματα της ημερίδας ανέδειξαν την πρωτοφανή συρρίκνωση που συντελέσθηκε στον πρωτογενή τομέα και την ανάγκη για μελέτη και επιλογή νέων πιο αποδοτικών καλλιεργειών που ταιριάζουν με τις κλιματολογικές-εδαφολογικές συνθήκες της περιοχής.
Αξιοσημείωτη μεταξύ άλλων η παρουσίαση των συμπερασμάτων ολοκληρωμένης μελέτης του ερευνητή κ. Τσιάρα, αλλά και της εφαρμογής των νέων τεχνολογιών στην πρόληψη από την κλιματική αλλαγή και της καταγραφής των συνθηκών που επικρατούν σε ολοκληρωμένα πληροφοριακά συστήματα (κ. Κολιούσκα)
Ευχαριστούμε θερμά τους καλεσμένους μας από τη Δασολογική Εταιρεία που μας τίμησαν με τη συμμετοχή τους και κατέθεσαν την πολύτιμη γνώση και εμπειρία τους.
Ελπίζουμε ότι οι εισηγήσεις αυτές συνεισφέρουν και κινητοποιούν συνάμα στην κατεύθυνση της παραγωγικής ανασυγκρότησης του τόπου μας και την χάραξη νέων πολιτικών.
Με εκτίμηση 

Ο Διευθυντής του ΙΕΚ ΑΡΙΔΑΙΑΣ

Γιόρτσος Α. Γεώργιος