Τελευταία Νέα:

Θεοδώρα Τζάκρη: Αναδείχθηκε ο ανάδοχος για της κατασκευή του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας


Από το γραφείο της βουλευτή Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρας Τζάκρη ανακοινώνεται ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία και αναδείχθηκε ο
ανάδοχος για την κατασκευή του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο Παναγίτσας.
            Τις επόμενες ημέρες θα υπογραφεί η σχετική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Έδεσσας και του αναδόχου και αμέσως μετά θα ξεκινήσουν οι εργασίες για την κατασκευή του έργου, η οποία θα ολοκληρωθεί πολύ σύντομα.
Ως γνωστό, το έργο, αρχικού προϋπολογισμού 840.370 €, χρηματοδοτήθηκε στις 30-10-2018 από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων μετά από συνεχείς επαφές και συσκέψεις της Θ. Τζάκρη με την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) και τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη.

Πιο συγκεκριμένα, η μελέτη του έργου είχε διαβιβασθεί στις υπηρεσίες της ΥΠΑ από την κ. Τζάκρη στις 8-5-2018, κατόπιν σύσκεψης που  πραγματοποιήθηκε παρουσία της βουλευτή στα γραφεία της ΥΠΑ στις 4-5-2018 με τον Διοικητή της κ. Κώστα Λιντζεράκο και λοιπούς υπηρεσιακούς παράγοντες.

Η μελέτη κατασκευής του έργου εγκρίθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΥΠΑ στις 29 Μαΐου 2018 μεταξύ της κ. Τζάκρη και του Διοικητή της ΥΠΑ κ. Κώστα Λιντζεράκου και του μηχανικού της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Γιώργου Κουρτέσα, στη διάρκεια της οποίας διαπιστώθηκε η πληρότητά της και με εντολή του Υπουργού Μεταφορών και Υποδομών κ. Χρήστου Σπίρτζη απεστάλη ο φάκελος της μελέτης από την ΥΠΑ στο Υπουργείο Μεταφορών & Υποδομών προκειμένου να εγκριθεί η διάθεση πίστωσης 840.370 € στον Δήμο Έδεσσας για την υλοποίηση του έργου, η οποία και πραγματοποιήθηκε στις 30-10-2018 με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργου Δέδε.

Η κατασκευή του αεροδιαδρόμου στο Ανεμοδρόμιο της Παναγίτσας αποτελούσε διαχρονικό αίτημα της Αερολέσχης Έδεσσας και όλων των κατοίκων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, διότι το έργο αυτό αναβαθμίζει ουσιαστικά πλέον εκτός από τις αεραθλητικές δραστηριότητες και την τουριστική και την αναπτυξιακή προοπτική όχι μόνο της ευρύτερης περιοχής της Λίμνης Βεγορίτιδας, αλλά και του τετραγώνου Έδεσσα - Άγιος Αθανάσιος - Χιονοδρομικό Κέντρο «Βόρρας - Καιμάκτσαλαν» - Λουτρά Πόζαρ, γι' αυτό άλλωστε έτυχε της σθεναρής υποστήριξης της κ. Τζάκρη που το πρόταξε ως σημαντικό έργο σε διαδοχικές συναντήσεις της με τον Υπουργό Μεταφορών & Υποδομών κ. Χρήστο Σπίρτζη και τον Γενικό Γραμματέα Υποδομών κ. Γιώργο Δέδε.-