Τελευταία Νέα:

Θεοδώρα Τζάκρη : «Βήμα, βήμα με τη κοινωνία μπροστά»


Επίσκεψη Θεοδώρας Τζάκρη  στο ΚΔΑΠ ΑμΕΑ Οριζοντας, ΚΑΠΗ και ΚΗΦΗ Έδεσσας:  «Βήμα, βήμα με τη κοινωνία μπροστά»


Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη επισκέφτηκε την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2019  το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ – ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ και τη στέγη Προστατευόμενης Διαβίωσης του Συλλόγου Ατόμων με Αναπηρία Έδεσσας όπου πραγματοποίησε συνάντηση με τους ωφελούμενους του Ορίζοντα, τους εργαζόμενους  την υπεύθυνη της δομής και Πρόεδρο  του Συλλόγου γονέων Ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας κ. Γεωργία Κικίδου καθώς και γονείς – μέλη του Συλλόγου. 
            Η κ. Τζάκρη είχε την ευκαιρία κατά την διάρκεια της επίσκεψής της να συνομιλήσει με τα άτομα με αναπηρία του Ορίζοντα, οι οποίοι την υποδέχτηκαν με πολύ μεγάλη χαρά λίγες ημέρες πριν την λήξη της τρέχουσας εκπαιδευτικής χρονιάς και την μετάβασή τους στην Κατασκήνωση του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας στην Μεταμόρφωση Χαλκιδικής για την παρακολούθησης προγράμματος που διοργανώνει κάθε χρόνο σε συνεργασία με το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Γονέων ΑμεΑ.
Στην συνέχεια η κυρία Τζάκρη πραγματοποίησε συνάντηση εργασίας με την υπεύθυνη του χώρου κ. Κικίδου και τους εργαζόμενους του Ορίζοντα που ανήκουν στις ειδικότητες Κοινωνική Λειτουργός, Κοινωνικοί Φροντιστές, Γυμνάστρια και οδηγός και εξετάστηκαν αναλυτικά οι συνθήκες και τα προβλήματα της δομής, αλλά και των εργαζομένων.
Οι 10  εργαζόμενοι της δομής έθεσαν στην κα Τζάκρη το πρόβλημα των εργασιακών τους συμβάσεων, με τις ετήσιες επαναλαμβανόμενες ανανεώσεις ακόμη και για 15 χρόνια σε κάποιες περιπτώσεις  και την εργασιακή ανασφάλεια, τη στιγμή μάλιστα που καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Η κα Τζάκρη επικοινώνησε άμεσα με την Αναπληρώτρια υπουργό Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ.  Θεανώ Φωτίου, η οποία την ενημέρωσε για το σχεδιασμό της επόμενης διετίας (2019-2020)  που έχει εκπονήσει το αρμόδιο Υπουργείο για την άρση της εργασιακής ανασφάλεια των 2.500 εργαζόμενων στα ΚΔΑΠ και στα ΚΔΑΠΑμεα ολόκληρης της χώρας.
Σύμφωνα με τον σχεδιασμό αυτό η  κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ έχοντας ήδη εξασφαλίσει την διατήρηση του λόγου προσλήψεων προς αποχωρήσεις στο 1 προς 1 σχεδιάζει την επόμενη διετία  πλάνο προκήρυξης μέσω ΑΣΕΠ για το 2020, κατά το πρότυπο του προγράμματος Βοήθεια Στο Σπίτι βάσει του οποίου έχουν ήδη προκηρυχθεί 13.000 θέσεις και η σχετική προκήρυξη βρίσκεται στο στάδιο της αξιολόγησης, το οποίο θα λύσει οριστικά το πρόβλημα της εργασιακής ανασφάλειας των εργαζομένων στις ως άνω δομές.
«Οι γονείς και οι εργαζόμενοι, δίνουν τον δικό τους καθημερινό αγώνα και είναι χρέος μας να εξασφαλίσουμε τις καλύτερες δυνατές συνθήκες. Αντιμετωπίζουμε βήμα βήμα τα προβλήματα και τις αγκυλώσεις δεκαετιών, που κρατούσαν τους εργαζόμενους ομήρους και την κοινωνία στο περιθώριο» ανέφερε η κα Τζάκρη.
Στην συνέχεια ακολούθησε επίσκεψη της κ. Τζάκρη με την Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Γονέων και Ατόμων με ειδικές ανάγκες Έδεσσας στην στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης στην οδό Νικομηδείας 19 στην Έδεσσα που έγινε εξ ολοκλήρου με τις δωρεές των συμπολιτών μας βρίσκεται στο στάδιο της αδειοδότησης της δομής από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.
Η κ. Τζάκρη δεσμεύτηκε να συμβάλει με οποιοδήποτε τρόπο για την άρση των όποιων γραφειοκρατικών αγκυλώσεων ώστε αυτή η πολύ σημαντική δομή να λειτουργήσει το συντομότερο δυνατόν προς όφελος των ωφελουμένων.
Ακολούθησε επίσκεψη στο ΚΑΠΗ και ΚΗΦΙ Έδεσσας, όπου η κα Τζάκρη είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, αλλά και ευχές για καλή επιτυχία με τα άτομα της Τρίτης Ηλικίας καθώς και τους εργαζόμενους που υπηρετούν στις δομές αυτές. -