Τελευταία Νέα:

Γιατί η NASA ετοιμάζεται να φτάσει στον αστεροειδή Phyche 16 («Ψυχή 16»);


Ένα βήμα πριν το ταξίδι στον αστεροειδή - θησαυροφυλάκιο Phyche 16 («Ψυχή 16») βρίσκεται η Αμερικανική Υπηρεσία Αεροναυπηγικής και Διαστήματος, καθώς το τελευταίο χρονικό διάστημα εντείνονται οι προετοιμασίες της διαστημικής αποστολής που μπορεί να αλλάξει τα πάντα γύρω μας.

Κι αυτό διότι, στην επιφάνεια αλλά κυρίως στο υπέδαφος του αστεροειδή Phyche 16 εκτιμάται ότι κρύβονται πολύτιμα μέταλλα (χρυσός, πλατίνα, νικέλιο, σίδηρος), η αξία των οποίων ξεπερνάει -σύμφωνα με τις εκτιμήσεις- τα 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας τον με αυτόν τον τρόπο ένα διαστημικό χρυσωρυχείο.

Πιο αναλυτικά, η NASA σχεδιάζει να αποστείλει στον αστεροειδή Phyche 16 ένα διαστημικό σκάφος, το οποίο θα βρεθεί στην επιφάνειά του μόνο για μετρήσεις και λήψη δειγμάτων από το έδαφός του, ενώ το ταξίδι αναμένεται να ξεκινήσει τον Αύγουστο 2022 (σύμφωνα με το υπάρχον χρονοδιάγραμμα). Το διαστημόπλοιο θα φτάσει στον Phyche 16 κάποια στιγμή μέσα στον Ιανουάριο του 2026, ενώ τρία χρόνια νωρίτερα θα κάνει το πέρασμά του κι από τον πλανήτη Άρη.

Σύμφωνα πάντως με την NASA, η διαστημική αποστολή στον «χρυσό» αστεροειδή δεν θα περιλαμβάνει καμία εξορυκτική ενέργεια, προκαλώντας την απογοήτευση όσων θεωρούν ότι τα μέταλλα που κρύβει μέσα του θα λύσουν πολλά από τα προβλήματα της ανθρωπότητας.

Αξίζει μόνο να αναφερθεί πως ενώ η συνολική αξία των μετάλλων του Phyche 16 αγγίζει τα 10.000 τετράκις εκατομμύρια δολάρια, η παγκόσμια οικονομία σήμερα δεν ξεπερνάει τα 75 τρισ. δολάρια.

Τέλος, ο αστεροειδής που έχει σχήμα πατάτας αυτή τη στιγμή εκτιμάται πως βρίσκεται κάπου μεταξύ του πλανήτη Δία και του Άρη, με την διάμετρό του να ξεπερνάει τα 220 χιλιόμετρα.



Πηγή : NASA