Οι καλύτερες εναλλακτικές πηγές σιδήρου εκτός από το κρέας
Άνθρωποι που αποφεύγουν μερικώς ή παντελώς την κατανάλωση κόκκινου κρέατος, προβληματίζονται για το ενδεχόμενο ανεπάρκειας σιδήρου.
Κάποιες τροφές φυτικής προέλευσης περιέχουν σίδηρο, αλλά δεν το απορροφά εύκολα ο οργανισμός. Μόνο το 2-20% του σιδήρου των φυτών (που λέγεται μη αιμικός σίδηρος) καταλήγει μέσω του πεπτικού στο αίμα, συγκριτικά με το 15-35% του σιδήρου που περιέχουν οι τροφές ζωικής προέλευσης (αιμικός).
Υπάρχει, όμως, η εξής απλή λύση: Συνδυάζοντας τις τροφές με σίδηρο με βιταμίνη C, σχεδόν εξαπλασιάζεται η ποσότητα μη αιμικού σιδήρου που απορροφά το σώμα σας.
Δείτε έξι φυτικές τροφές πλούσιες σε σίδηρο που μπορείτε να συνδυάσετε με φρούτα ή λαχανικά πλούσια σε βιταμίνη C.
- Σπανάκι + κόκκινες πιπεριές
- Μπρόκολο + ντομάτες
- Κέιλ + πορτοκάλι
- Μαύρα φασόλια + λάχανο
- Φακές + λαχανάκια Βρυξελλών
- Μαύρη σοκολάτα + φράουλες
Πηγή: onmed.gr