Τελευταία Νέα:

Προσοχή το Facebook μας κατηγοριοποιεί - Μάθετε πως


Ανάμεσα σε δεκάδες διαφορετικές κατηγοριοποιήσεις ανθρώπων που συναντά κανείς στα social media μπορεί άνετα, σε σχέση με το πόσο εκτίθεται κανείς με τα προσωπικά του θέματα, να εντοπίσει 3 κατηγορίες ανθρώπων:

1. Αυτοί που εκτίθενται απόλυτα. Άνθρωποι που δεν έχουν κανέναν ενδοιασμό σε σχέση με το τι αναρτούν, τι εξομολογούνται, τι αποκαλύπτουν, ποιον κατηγορούν, τι δηλώνουν ότι αισθάνονται. Μιλούν για τα πάντα φόρα παρτίδα. Για την κοπέλα τους που τους απάτησε, τη μητέρα τους που τους στεναχώρησε και τη μισούν, το φαγητό που κάηκε, το απίθανο χθεσινοβραδινό σεξ. Με μια μοναδική ελαφρότητα και φυσικά χωρίς αναστολές ξεγυμνώνουν τα εσώψυχα τους σε κοινή θέα και δίνουν λαβή για κάθε είδους σχόλιο. 

2. Οι μετρημένοι. Εκθέτουν με μέτρο κομμάτια της ψυχοσύνθεσης τους. Χαρές, λύπες, όμορφες στιγμές, συναισθήματα για αγαπημένα τους πρόσωπα, στιγμές από ταξίδια, επιτυχίες ή ατυχίες. Στο πλαίσιο μιας λογικής έκθεσης που λαμβάνει υπόψιν της τα όρια μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου και τους κινδύνους από μια πιθανή ανάρτηση που θα έχει απρόβλεπτες συνέπειες.

3.Οι μυστικοπαθείς. Δεν θα δεις ποτέ στον τοίχο τους κανενός είδους προσωπική ανάρτηση. Φώτο με αγαπημένο πρόσωπο, στιγμή χαράς ή λύπης. Δεν θα μάθεις ποτέ ότι παντρεύτηκαν, έγιναν γονείς, τα παιδιά τους πήραν πτυχίο, ταξίδεψαν στο Παρίσι, πήραν προαγωγή, έχασαν αγαπημένο τους πρόσωπο, είδαν ένα ωραίο ηλιοβασίλεμα ή χάλασε η διάθεση τους γιατί κάτι άσχημο συνέβη τριγύρω τους. Ο φόβος της κοινωνικής έκθεσης ή ακόμα και του φθόνου του κόσμου όλου, τους καθιστά παρατηρητές των πάντων αλλά ποτέ κοινωνούς των δικών τους στιγμών. Τα προφίλ τους μοιάζουν χειρουργικά αποστειρωμένα.