Τελευταία Νέα:

Αποφλοιωμένοι σπόροι κάνναβης. Όλες οι ευεργετικές ιδιότητες - Ήρθαν και στην Αριδαία


Μία από τις πιο σημαντικές ιδιότητες των σπόρων κάνναβης είναι η περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά. Είναι λιπαρά με μεγάλη πηγή ενέργειας, είναι απαραίτητοι για την ορθή λειτουργία του νευρικού συστήματος και βοηθούν την ανάπτυξη και τη λειτουργία του εγκεφάλου. Επίσης, βελτιώνουν την κατάσταση του δέρματος, καθιστώντας το πιο ελαστικό.

Οι σπόροι κάνναβης είναι μια πλήρης πηγή πρωτεϊνών ακριβώς όπως το κοτόπουλο, τα ψάρια, και το κρέας επειδή έχουν όλα τα απαραίτητα αμινοξέα. Είναι μια μεγάλη εναλλακτική λύση αντί της ζωικής πρωτεΐνης για χορτοφάγους και vegans. Επίσης θεωρείται μια υψηλής ποιότητας πρωτεΐνη, λόγω της συγκέντρωσης των αμινοξέων της. Οι πρωτεΐνες που έχουν πλήρες προφίλ αμινοξέων χωνεύεται πιο αποτελεσματικά από το σώμα.

Όταν καταναλώνουμε σπόρους κάνναβης, τα οστά και οι αρθρώσεις μας γίνονται ισχυρότερα, ενώ το σώμα εμπλουτίζεται με όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, υγιή λιπαρά και ανόργανα συστατικά.

Η κάνναβη χρησιμοποιείται για την ρύθμιση των επιπέδων χοληστερόλης στο αίμα, να ενισχύσει το ανοσοποιητικό σύστημα και να μειώσει το άγχος.

Μπορούν να βοηθήσουν να χαμηλώσουν τα επίπεδα των τριγλυκεριδίων οπως επίσης κα να μειώσουν τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη.

Ειδικά συνιστάται για αθλητές, χορτοφάγους, έγκυες γυναίκες, παιδιά και ανθρώπους που ασκούν μεγάλη σωματική δραστηριότητα.

Οι σπόροι κάνναβης βρίσκονται εδώ και πολύ καιρό στα ράφια των βιολογικών προϊόντων και μάλιστα η διατροφική 
τους αξία είναι αναγνωρισμένη, αφού είναι εξαιρετική πηγή Ωμέγα-3 λιπαρών οξέων, πρωτεΐνης και απαραίτητων στοιχείων όπως το μαγνήσιο, ο φώσφορος, ο σίδηρος και ο ψευδάργυρος.

Μπαίνει στο γιαούρτι, στο γάλα , στη σαλάτα, σε smouthies, σε πέστο αλλά κ σκέτο! 

Δοσολογία : 10-20γρ. ημερησίως σε σαλάτες,δημητριακά,γιαούρτι ή σαν συνοδευτικό, ακόμη και ωμά είναι και πολύ νόστιμοι. Εναλακτικά 3 κουταλιές της σούπας απο σπόρους κάνναβης, είναι μια πλούσια πηγή των βασικών μετάλλων και μπορεί να δώσει το 50% της ημερήσιας αξίας για μαγνήσιο και φώσφορο, 25% για τον ψευδάργυρο, και 15% για το σίδηρο. Μια μερίδα, 3 κουταλιές της σούπας έχει 170 θερμίδες, γιατί θεωρείται μια συμπυκνωμένη πηγή θερμίδων.

Μπορείτε να την προμηθευτείτε στην Αριδαία