Τελευταία Νέα:

Αυτή Είναι η πιο Ασφαλής Χώρα στον Κόσμο για το 2019 και δεν είναι η Ελλάδα !


Μπορεί να έχει αρκετές πρωτιές αλλά η Ελλάδα δεν είναι η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο. Μάλιστα δεν βρίσκεται καν μέσα στην κορυφαία 20άδα στην οποία κυριαρχούν οι ευρωπαϊκές χώρες.
Την έρευνα έκανε το Global Finance Magazine το οποίο για να καταλήξει στην 20άδα με τις πιο ασφαλείς χώρες έλαβε υπόψιν του πολεμικές συρράξεις, ποσοστά εγκληματικότητας, τα συστήματα πρόνοιας και τον κίνδυνο από φυσικές καταστροφές. Έτσι κατέληξε στο συμπέρασμα πως η πιο ασφαλής χώρα στον κόσμο για το 2019 είναι η Ισλανδία.

Η Ισλανδία έχει πολύ χαμηλά ποσοστά εγκληματικότητας καθώς από το 2009 έχει καταγραφεί μόνο ένας φόνος στην πανέμορφη χώρα των 400.000 κατοίκων.

Κατά τα άλλα μέσα στην 20άδα βρέθηκαν 15 ευρωπαϊκά κράτη αποδεικνύοντας πως σε γενικές γραμμές η Ευρώπη είναι μια ασφαλής θα λέγαμε ήπειρος.

Αυτό που μας κάνει ιδιαίτερη εντύπωση είναι το γεγονός πως η Ελλάδα βρίσκεται στην 57η θέση, οι ΗΠΑ στην 65η θέση, η Ιαπωνία στην 43η θέση λόγω των μεγάλων σεισμών που καταγράφονται στη χώρα, η Τουρκία στην 107η θέση και η Ρωσία στην 106η θέση.

Τα δεδομένα που χρησιμοποιήθηκαν και κατέληξαν στα παραπάνω συμπεράσματα προέκυψαν από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ και από το Παγκόσμιο Ινστιτούτο για την Ειρήνη.