Τελευταία Νέα:

Για 3η ημέρα εκτός ελέγχου συνεχίζει η μεγάλη Πυρκαγιά στο Κοινοτικό Δάσος των Προμάχων Αλμωπίας


Για 3η ημέρα εκτός ελέγχου συνεχίζει η μεγάλη πυρκαγιά που ξέσπασε το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου, στα σύνορα με το γειτονικό κράτος των Σκοπίων και του κοινοτικού δάσους των Προμάχων Αλμωπίας.

Η φωτιά, σύμφωνα με εκτιμήσεις, συνεχίζει και έχει κάψει πάνω από χίλια στρέμματα με πυκνό δάσος παρά τις μεγάλες προσπάθειες της Πυροσβεστικής.

Η φωτιά ξέσπασε από άγνωστη αιτία το απόγευμα της Κυριακής 27 Οκτωβρίου και σύμφωνα με ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για την επιχείρηση κατάσβεσης χρησιμοποιούνται 39 πυροσβέστες και 13 οχήματα και άνδρες του πεζοπόρου τμήματος.

Επίσης στην επιχείρηση συμμετέχει και πυροσβεστικό ελικόπτερο αλλά και 2 πυροσβεστικά αεροσκάφη που σταμάτησαν τις ρίψεις νερού λόγω της νύχτας.

Η περιοχή είναι δύσβατη και στην προσπάθεια κατάσβεσης συμμετέχει και η πολιτική προστασία του Δήμου Αλμωπίας όπου εξέδωσε Δελτίο Τύπου και ανέφερε τα εξής :

Δελτίο Τύπου

Πυρκαγιά ξέσπασε χθες 27/10/2019 , στα σύνορα του κοινοτικού δάσους των Προμάχων .

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για ζημία σε χίλια στρέμματα περίπου αλλά ακόμη δε μπορούν να γίνουν ασφαλείς εκτιμήσεις.

Η Υπηρεσία της Πολιτικής Προστασίας ενημερώθηκε χθες κατά τις βραδινές ώρες και σήμερα 28/10/2019 , με το πρώτο φως του ήλιου έστειλε στο βουνό φορτωτή , προκειμένου να διανοίξει δρόμο για την διευκόλυνση της διέλευσης των πυροσβεστικών οχημάτων.

Εκτός από την κινητοποίηση των πυροσβεστικών οχημάτων ,σήμερα από 3:10 γίνοντανρίψεις νερού από δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τα οποία αποχώρησαν στις 6 η ώρα περίπου.

Η πυρκαγιά ακόμη δεν έχει τεθεί υπό έλεγχο .

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία κάνει υπεράνθρωπες προσπάθειες για να θέσει την πυρκαγιά υπό έλεγχο. Η επιχείρηση συνεχίζετε και κατά την διάρκεια της νύχτας .

ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ - ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.