Τελευταία Νέα:

Θ. Τζάκρη στον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη: «Τα Λουτρά Πόζαρ είναι Εθνικός Πόρος και πρέπει να λειτουργούν ομαλά»



Δελτίο Τύπου
Γόνιμη συνεργασία βουλευτού και Υπουργού Τουρισμού για την υπέρβαση τυπικών προβλημάτων

Γόνιμη συνεργασία είχαν σήμερα 16 -10-2019 στο Υπουργείο Τουρισμού η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κυρία Θεοδώρα Τζάκρη με τον Υπουργό Τουρισμού κύριο Χάρη Θεοχάρη για την υπέρβαση γραφειοκρατικών και τυπικών προβλημάτων που αδικούν τα Λουτρά Πόζαρ.

Την πρωτοβουλία της συνάντησης ανέλαβε η βουλευτής, αντιδρώντας στην παρατεινόμενη ασάφεια του καθεστώτος λειτουργίας των Λουτρών Πόζαρ, ενός από τους μεγαλύτερους τουριστικούς προορισμούς της ηπειρωτικής Ελλάδας, ο οποίος συγκεντρώνει 1.500.000 εκ επισκέπτες τον χρόνο.

Όπως είναι γνωστό οι Ιαματικές Πηγές των Λουτρών Πόζαρ (Λουτρακίου) έχουν εδώ και χρόνια αναγνωρισθεί και πιστοποιηθεί ως φυσικός πόρος όντας μία από τις 66 από τις συνολικά 118 ιαματικές πηγές σε όλη την Ελλάδα που έχουν αναγνωριστεί και πιστοποιηθεί, καθώς για τις υπόλοιπες 52 υπάρχουν εκκρεμότητες στα δικαιολογητικά, ενώ η διαδικασία για την απόκτηση του ειδικού σήματος λειτουργίας ουσιαστικά κατέστη εφικτή από τον Φεβρουάριο του 2018 όταν η τότε Υπουργός Τουρισμού κ. Έλενα Κουντουρά εξέδωσε υπουργική απόφαση που ενεργοποιούσε παλαιότερη διάταξη νόμου.

Η κ. Τζάκρη μετά το πέρας της συνάντησης έκανε την ακόλουθη δήλωση: « Η Πέλλα έχει μόνο έναν δρόμο να βαδίσει και αυτός είναι ο δρόμος της ανάπτυξης. Ήμουν υποχρεωμένη, όπως έκανα πολλές φορές στο παρελθόν με επιτυχία, να συμβάλω στην επίλυση ενός ακόμη προβλήματος αυτή την φορά των πολύτιμων Λουτρών Πόζαρ.

Μετά την επίσκεψή μου στον αρμόδιο Υπουργό θεωρώ ότι αποσαφηνίστηκαν και επιταχύνθηκαν αρκετές διαδικασίες που έχουν δρομολογηθεί ήδη από την δημοτική αρχή του Δήμου Αλμωπίας. Επαγρυπνούμε και θα επανέλθουμε. Τα Λουτρά Πόζαρ είναι Εθνικός Πόρος και βασικός αναπτυξιακός πνεύμονας για την Πέλλα».






-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.