Τελευταία Νέα:

Αριδαία : Πως να λειτουργήσει η Ανακύκλωση όταν δεν υπάρχει παιδεία ; - Δείτε τι πετάνε στους Μπλε κάδους (Βίντεο)


Η ιστορία της διαχείρισης των απορριμμάτων στην Ελλάδα τα τελευταία χρόνια καταδεικνύει ότι η ανακύκλωση δεν είναι μια μαγική λέξη που στο  άκουσμά της εξαφανίζονται τα σκουπίδια. Η ανακύκλωση, αν και είναι μια διαδικασία που μόνο θετικά αποτελέσματα έχει (εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας, λιγότερη ρύπανση εδαφών και ατμόσφαιρας, μείωση του όγκου των απορριμμάτων που οδηγούνται σε χώρους ταφής κ.λπ.), παρουσιάζει δυσκολίες στην εφαρμογή της.

Και η δυσκολία ξεκινάει πρώτα από εμάς τους ίδιους και μετά επεκτείνετε και σε άλλους παράγοντες. 



Εμείς ως πολίτες δεν έχουμε "παιδεία ανακύκλωσης" που σημαίνει ότι πρέπει στις γειτονιές να προστατέψουμε τον μπλε κάδο, π.χ. υποδεικνύοντας το λάθος στον γείτονα που εξακολουθεί να ρίχνει σκουπίδια στον κάδο της ανακύκλωσης, αν δεν βάλουμε οι ίδιοι ένα λιθαράκι δεν έχει νόημα να ελπίζουμε σε μαγικές λύσεις.

Παρακάτω παραθέτουμε μια φώτο με το εσωτερικό ενός μπλε κάδου και ένα βίντεο με το τι περιέχει ένας μπλε κάδος που προορίζεται για ανακυκλώσιμα υλικά.




Βίντεο:




Όταν λοιπόν αυτούς τους κάδους τους αδειάσουν τα απορριματοφόρα που συλλέγουν σκουπίδια , εμείς σαν πολίτες θα διαμαρτυρηθούμε  λέγοντας ότι όλα τα "σκουπίδια" καταλήγουν στον ίδιο χώρο, διότι πολύ απλά δεν ξέρουμε ή κάνουμε πως δεν ξέρουμε τι περιέχουν οι κάδοι αυτοί.
Αυτό είναι το ένα σκέλος της ανακύκλωσης που αφορά εμάς τους πολίτες και την παιδεία που έχουμε. 
Η συνέχεια είναι κατά πόσο σε κάθε περιοχή , δήμο , περιφέρεια πραγματοποιείται η ανακύκλωση το οποίο θα το αναλύσουμε σε επόμενο άρθρο μας.


Η.Ε. Αlmopia24.gr





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.