Τελευταία Νέα:

Εξοικονομώ Κατ’ οίκον: Στόχος να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση


Το επόμενο τρίμηνο θα ενεργοποιηθούν η Αναπτυξιακή Τράπεζα και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, γνωστοποίησε ο κ. Γεωργιάδης, επίσης μιλώντας στην ΕΡΤ1.
Συγκεκριμένα ανέφερε:

«Με την ενεργοποίηση της Αναπτυξιακής Τράπεζας και τα εγγυοδοτικά εργαλεία για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις τα οποία σχεδιάζουμε και θα ενεργοποιηθούν το επόμενο τρίμηνο, θα μπορούμε να μοχλεύουμε πάρα πολλά λεφτά στην ελληνική οικονομία για τη μικρομεσαία επιχείρηση.

Θα εγγυόμαστε δηλαδή δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων έτσι ώστε επιχειρήσεις που σήμερα δεν είναι σε βαθμίδα που τους καθιστά αξιόχρεους για να δανειοδοτούνται από τις τράπεζες, με τη δική μας εγγύηση να ανεβαίνουν βαθμίδα και να αποκτούν πρόσβαση στον τραπεζικό δανεισμό, αρκεί να έχουν ένα καλό επιχειρηματικό σχέδιο».

Επίσης, ανέφερε ότι ανασχεδιάζεται το ΕΣΠΑ «για να αποδεσμεύσουμε πόρους από εκεί που δεν απορροφώνται και να τους μεταφέρουμε εκεί που απορροφώνται». Επέκρινε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ότι «μας άφησε υπερδεσμευμένο το ΕΣΠΑ σε ποσοστό άνω του 100% και μάλιστα σε προγράμματα που δεν έχουν ζήτηση, γι΄ αυτό κινδυνεύουμε να έχουμε απώλεια χρημάτων» και προσέθεσε: «Η διαδικασία ανασχεδιασμού του ΕΣΠΑ δεν είναι μονομερής από την ελληνική κυβέρνηση. Γίνεται μέσω αιτήματος στην Ευρωπαϊκή Ένωση και χρειάζεται αρκετούς μήνες για να τελεσφορήσει».

Για το πρόγραμμα ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ υπογράμμισε ότι αναζητούνται επιπλέον πόροι ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση. «Το ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ ΙΙ, παρά τα όσα διέδιδαν οι Κασσάνδρες, και το προχωρήσαμε και είχε μεγάλη επιτυχία καθώς χιλιάδες συμπολίτες μας μπόρεσαν να επωφεληθούν από αυτό. Είμαστε σε συνεργασία με τον συναρμόδιο υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Χατζηδάκη και τους Περιφερειάρχες και αναζητούμε επιπλέον πόρους ώστε να ενταχθούν στο πρόγραμμα όλοι όσοι υπέβαλαν αίτηση» σημείωσε ο υπουργός

Τέλος, για τις start up επιχειρήσεις ανέφερε: «Θέλουμε να δώσουμε μεγάλη βάση στην καινοτομία, γι΄ αυτό σκοπεύουμε με τον υφυπουργό μου, κ. Τσακίρη, να ενεργοποιήσουμε ευρωπαϊκό πρόγραμμα επιδότησης των ασφαλιστικών εισφορών για τις start up επιχειρήσεις. Όπως εξήγγειλε ο κ. πρωθυπουργός στις προγραμματικές του δηλώσεις, το να μετατραπεί η Ελλάδα σε κέντρο καινοτομίας είναι μεγάλη διέξοδος για το μέλλον των παιδιών μας. Μπορούμε να αξιοποιήσουμε συγκριτικά μας πλεονεκτήματα και θα αξιοποιήσουμε και τα ευρωπαϊκά χρήματα προς αυτήν την κατεύθυνση».


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.