Τελευταία Νέα:

Γνωρίζετε την διατροφική αξία για το σιτάρι Freekeh; - Ήρθε και στην Αριδαία


Ο λόγος για την ποικιλία σιταριού από τη Μέση Ανατολή freekeh (φρίκε ή φαρίκ).
Σου ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό; Κι όμως, αποτελεί πραγματικότητα. Πρόκειται για σπόρο πράσινου, σκληρού σιταριού ο οποίο ψήνεται και τρίβεται, καταλήγοντας να έχει μια άκρως ιδιαίτερη, πικάντικη γεύση. Περιέχει, μάλιστα, περισσότερη πρωτεΐνη, φυτικές ίνες αλλά και μεταλλικά στοιχεία από άλλα superfoods.

Ο συγκεκριμένος σπόρος είναι εξαιρετικά δημοφιλής στις αραβικές χώρες εδώ και πολλούς αιώνες, αλλά σε Αμερική και Ευρώπη έγινε ευρέως γνωστός το 2010, όταν παρουσιάστηκε στην εκπομπή τη Oprah. Το freekeh μπορεί να προστεθεί σε πιάτα όπως είναι το ριζότο, το ταμπουλέ, ο χυλός ή κάθε λογής σούπα και θεωρείται ιδανική επιλογή για όσους επιθυμούν να μπουν στη διαδικασία ενός πιο υγιεινού τρόπου ζωής με στόχο την απώλεια βάρους.

Μία μερίδα freekeh αποτελούν τα 3/4 της κούπας, τα οποία μας χαρίζουν 170 θερμίδες, 7 γραμμάρια πρωτεΐνης, 33 γραμμάρια υδατάνθρακες, 8 γραμμάρια φυτικές ίνες, 1,5 γραμμάριο λιπαρά και μόλις 1 γραμμάριο ζάχαρη.

Το σιτάρι Freekeh συγκαταλέγεται επάξια στην κατηγορία των υπερτροφών μαζί με την kinoa και το φαγόπυρο αφού περιέχει μεγάλη ποσότητα πρωτεΐνης, μεταλλικών στοιχείων και φυτικών ινών.

Το γεγονός ότι μαζεύεται πράσινο και στη συνέχεια ψήνεται του δίνει τη μαστιχωτή υφή του και την πικάντικη γεύση του!

Πολύ καλή επιλογή ως συνοδευτικό για πιάτα με κοτόπουλο και ψάρι, ταμπουλέ αλλά και σε σούπες!

Μια ανατολίτικη πρόταση που σε συνδυασμό με τα μπαχαρικά της αρεσκείας σας θα σας ενθουσιάσει!



Θα το βρείτε στην Αριδαία στο κατάστημα :




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.