Τελευταία Νέα:

Τέλος το δωρεάν gmail ;Η Google αρχίζει να χρεώνει τους χρήστες των υπηρεσιών της


Αν κάποια στιγμή διαπιστώσετε ότι έχετε μέρες να δεχθήτε mail στο λογαριασμό του Gmail σας, φροντίστε να μπείτε άμεσα και να δείτε τι συμβαίνει με το αποθηκευτικό σας χώρο. Αν έχετε γεμίσει τα δωρεάν 15 GB που η Google σας δίνει, τότε έχετε πρόβλημα, καθώς πλέον... δεν έχει άλλο.

Όταν η Google παρουσίασε το 2004 για πρώτη φορά το 2004, το συγκριτικό πλεονέκτημά του έναντι άλλων e-mail υπηρεσιών ήταν ο χώρος αποθήκευσης και η δέσμευση ότι αυτός θα αυξάνεται διαρκώς. Όπερ και εγένετο ως το 2013, οπότε και έφθασε τα 15 GB.

Πλέον, η μητρική εταιρεία της Google, η Alphabet Inc., θέλει οι χρήστες των υπηρεσιών της να πληρώνουν για τον αποθηκευτικό χώρο που τους παρέχει. Μάλιστα, πρόσφατα παρουσίασε και μια ειδική υπηρεσία αποθήκευσης, το Google One, το οποίο λειτουργεί σε συνδρομητική βάση.

Τα ποσά που η Google ζητά για τη συνδρομή είναι μικρά, ωστόσο, δεδομένου του αριθμού των χρηστών των υπηρεσιών της, το ποσό που μπορεί να συγκεντρώνει από τις συνδρομές υπολογίζεται στα δισεκατομμύρια δολάρια ετησίως.

Το Gmail δεν είναι το μόνο «θύμα» των περιορισμών που η Google θέτει στις δωρεάν αποθηκευτικές υπηρεσίες της. Για παράδειγμα, τα δωρεάν 100 GB για δύο χρόνια που απολάμβαναν οι χρήστες των Chromebooks έγιναν δωρεάν για ένα χρόνο. Τα ίδια συμβαίνουν και με το Google Photos.

H τακτική της Google ήδη χρησιμοποιείται και από άλλες εταιρείες, με την Apple να έχει μεγάλα κέρδη από την υπηρεσία iCloud, ωστόσο, η κίνηση της Google σηματοδοτεί πολλά περισσότερα, καθώς η εταιρεία κατάφερε να έχει πάνω από ένα δισ. χρήστες στις διάφορες υπηρεσίες αποθήκευσής της.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.