Τελευταία Νέα:

Σε όλα τα σχολεία της Τήνου δημιουργούνται 3D διαβάσεις πεζών (Φώτο)




Τρισδιάστατες διαβάσεις δημιουργούνται έξω από όλα τα σχολεία της Τήνου, θέλοντας να ενισχύσουν την ασφάλεια στους δρόμους και δη σε δρόμους που κινούνται μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με το cyclades24.gr, η ιδέα των τρισδιάστατων διαβάσεων ξεκίνησε από την Ινδία, όπου οι οδηγοί δεν φημίζονται για την προσοχή που δείχνουν και σκοπός τους ήταν να τους «τρομάζουν» ώστε να είναι πιο προσεκτικοί, εφαρμόστηκε και στην Ισλανδία, ενώ η μόδα «έφτασε» και στην Ελλάδα.

Η διάβαση μοιάζει να αιωρείται πάνω από τον δρόμο. Οι οδηγοί βλέπουν μια οφθαλμαπάτη, με αποτέλεσμα να μειώνουν ταχύτητα. Την ιδέα αυτή έχουν υλοποιήσει αρκετοί φορείς οδικής ασφάλειας σε διάφορες χώρες ανά τον κόσμο σημειώνοντας θετικά αποτελέσματα όπου εφαρμόστηκαν.

Επιπροσθέτως, ξεκίνησαν να υλοποιείται και στο νησί της Τήνου με την υποστήριξη του Γιώργου Κόγκου και του Νίκου Μινάρδου σχεδιάζοντας και υλοποιώντας την πρώτη τρισδιάστατη διάβαση πεζών σε σχολείο της Τήνου, ενώ όπως ενημέρωσε ο αντιδήμαρχος Τήνου κ. Περιάλης Βαγγέλης.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.