Τελευταία Νέα:

Νέα δημοσκόπηση: Καλπάζει η ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ - Τι λένε οι πολίτες για τα μεγάλα θέματα


Ανοίγει κι άλλο την ψαλίδα μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Pulse για λογαριασμό του ΣΚΑΪ. Πώς τοποθετούνται οι πολίτες απέναντι στα μεγάλα θέματα των τελευταίων ημερών.
Την «ψήφο εμπιστοσύνης» της κοινής γνώμης φαίνεται να εξασφαλίζει η κυβέρνηση για μια σειρά σημαντικών νομοθετημάτων, όπως το πανεπιστημιακό άσυλο και ο αντικαπνιστικός νόμος, που απασχόλησαν τη δημόσια συζήτηση τελευταίως.

Η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ καταγράφεται στις 14 ποσοστιαίες μονάδες.



Σύμφωνα με την μέτρηση η ΝΔ προηγείται με 38% (38,5% στην προηγούμενη μέτρηση) έναντι 24% του ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος υπολείπεται κατά μία ποσοστιαία μονάδα από την πρότερη δημοσκόπηση της εταιρείας. Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4% και το ΜέΡα25 με 3,5%.
Παράσταση νίκης

Στην παράσταση νίκης επτά στους 10 δίνουν προβάδισμα στη ΝΔ, έναντι μόλις 17% που εκτιμούν ότι θα έβγαινε πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ αν γίνονταν σήμερα εκλογές.


Καταλληλότερος ο Μητσοτάκης

Καταλληλότερος για πρωθυπουργός παραμένει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 45% έναντι 26% του Αλ. Τσίπρα.

Πάνε καλύτερα τα πράγματα

Η κοινή γνώμη δείχνει αισιόξοδοι για την πορεία των πραγμάτων. Το 63% πιστεύει ότι τα πράγματα στην Ελλάδα πηγαίνουν προς τη σωστή κατεύθυνση τους τελευταίους έξι μήνες.


Το Πανεπιστημιακό άσυλο

Αναφορικά με τον νέο νόμο για το πανεπιστημιακό άσυλο, το 66% συμφωνεί έναντι του 23% που δηλώνει ότι διαφωνεί.


Ο αντικαπνιστικός νόμος

Τέλος, το 75% των ερωτηθέντων συνολικά συμφωνεί με την τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.