Τελευταία Νέα:

Γιατί να εντάξεις το ποπ κορν στη διατροφή σου



Το έχουμε συνδυάσει, κυρίως, με την έξοδο στο σινεμά ή στο σπίτι όταν θα δούμε κάποια ταινία. Να, όμως, που το ποπ κορν δεν είναι μόνο αυτή η αγαπημένη συνήθεια.Είναι κι ένα υγιεινό σνακ που σύμφωνα με τους ειδικούς θα πρέπει κάποιος να εντάξει στη διατροφή του.

Δείτε παρακάτω τους λόγους για τους οποίους το ποπ κορν θα πρέπει να γίνει και η αγαπημένη σας υγιεινή συνήθεια.

Έχει λίγες θερμίδες:
Αν το φτιάξετε σωστά και δεν το βουτήξετε στο βούτυρο, στα λίπη και στο μπόλικο αλάτι, έχει λίγες θερμίδες. Για να καταλάβετε, μία μεγάλη συσκευασία ποπ κορν που παίρνετε στο σινεμά έχει περίπου 1200 θερμίδες. Αντίθετα, αν το φτιάξετε χωρίς βούτυρο έχει σχεδόν 50 θερμίδες η κούπα.

Μπορεί να γίνει πιο υγιεινό ακόμη και από τα φρούτα ή λαχανικά:
Σύμφωνα με σχετική έρευνα, το ποπ κορν είναι γεμάτο με πολυφαινόλες, ενώσεις που δρουν αντιοξειδωτικά. Οι πολυφαινόλες αραιώνονται στα λαχανικά ή φρούτα, τα οποία κατά 90% είναι με νερό, σε αντίθεση με το ποπ κορν που αποτελείται μόλις με 4% νερό. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει πως πρέπει να κάνετε στην άκρη τα φρούτα ή τα λαχανικά για χάρη του ποπ κορν, αφού αυτό δεν έχει πολλές άλλες βιταμίνες και θρεπτικές ουσίες.

Μειώνει τα επίπεδα χοληστερόλης:
Οι φυτικές ίνες του βοηθούν στην απορρόφηση της περίσσειας ποσότητας χοληστερόλης από τις αρτηρίες, ενώ περιορίζει τα λιπαρά, ώστε το αίμα να ρέει ελεύθερα. Παράλληλα, συμβάλλει στην μείωση του κίνδυνου των καρδιαγγειακών παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων της αθηριοσκλήρωσης και των εγκεφαλικών επεισοδίων.

Προστατεύει από την πρόωρη γήρανση:
Τα αντιοξειδωτικά προστατεύουν τον οργανισμό από το οξειδωτικό στρες και την πρόωρη γήρανση. Οι ελεύθερες ρίζες συνδέονται με την ταχεία γήρανση των οργάνων, των νεύρων και των κυττάρων. Με την πάροδο του χρόνου, η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες δημιουργεί τα σημάδια της ηλικίας, αποδυναμώνει τους μύες και προκαλεί απώλεια μαλλιών.

Βοηθά στην ανακούφιση της δυσκοιλιότητας:
Θεωρείται φαγητό ολικής άλεσης και βοηθά στο μεταβολισμό και την καλή λειτουργία του εντέρου.

Ελέγχει το σάκχαρο στο αίμα:
Οι φυτικές ίνες που περιέχει ρυθμίζουν το σάκχαρο του αίματος και τα επίπεδα ινσουλίνης.



baby.gr

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.