Ο Τάσος Χαλκιάς είχε επενδύσει σε μία σχολή με αποτέλεσμα να χάσει την περιουσία του.
«Δεν ήταν περιπέτεια, ήταν μια οικονομική τραγωδία! Όχι, δεν έχει βγει καμιά άκρη. Ήταν πολλά τα λεφτά. Έκανα λάθος επιχειρηματική διαχείριση και έπεσα έξω. Έπειτα από επτά χρόνια, υπάρχουν ακόμη οικονομικά προβλήματα και θα υπάρχουν για μένα, δυστυχώς. Επένδυσα την ελάχιστη περιουσία που είχα στη σχολή μου “Η Πρώτη Πράξη” και πλέον δεν έχω τίποτα!» είπε ο κ. Χαλκιάς στην Espresso.
«Δεν δηλώνω άθεος. Δεν πιστεύω ότι ο Θεός των χριστιανών είναι καλός Θεός. Ανοίγεις μια μεγάλη κουβέντα που χρειάζεται πολύς χρόνος για να συζητηθεί. Δεν μπορείς απλά να πεις είμαι άθεος, είμαι θρήσκος κ.τ.λ., διότι θα πρέπει να το αιτιολογήσεις. Θα γράψω ένα βιβλίο και εκεί θα το αιτιολογήσω» είπε επίσης ο κ. Χαλκιάς.
Για τον γάμο του με την ηθοποιό Πένυ Παπουτσή που κρατά 45 χρόνια είπε πως «ο έρωτας υπήρχε όταν έπρεπε. Τώρα έχει μετουσιωθεί σε κάτι άλλο. Σε αγάπη, εκτίμηση, αφοσίωση. Το μυστικό για να κρατήσει ένας γάμος τόσα χρόνια είναι η μετάβαση και η μεταβίβαση των συναισθημάτων που ξεκινούν από τον έρωτα σε αυτά που πρέπει για να κρατηθείς, όπως είναι η αγάπη».