Τελευταία Νέα:

Παιδί: Tips για να το πείσεις να διαβάζει. Οι φωνές δε βγάζουν πουθενάΠόσες φορές έχεις φωνάξει κι έχεις τσακωθεί για να πείσεις το παιδί σου να μελετήσει τα μαθήματα του. Λάθος! Αφού το ξέρει πως οι φωνές μόνο θετικά αποτελέσματα δεν μπορούν να έχουν...Ρίξε μια ματιά στα παρακάτω tips και δώσε οριστική λύση στο «δεν θέλω να διαβάσω»

Μελέτη σε συγκεκριμένη ώρα.

Η επανάληψη μιας συνήθειας είναι ο καλύτερος τρόπος να την υιοθετήσουν τα παιδιά. Όρισε μια συγκεκριμένη ώρα, με βάση το πρόγραμμα του παιδιού, για να ξεκινήσει την μελέτη. Καλό θα ήταν αυτή η ώρα να μην είναι κατευθείαν μετά το σχολείο, έτσι ώστε το παιδί να έχει χρόνο να ξεκουραστεί για λίγο.

Η ρουτίνα βοηθάει. Τα παιδιά καθημερινά, πέρα από το διάβασμα, πρέπει να κάνουν πράγματα που θα έχουν αναλάβει υπ' ευθύνη τους. Συζητήστε μαζί τους για το πόσο σημαντικό είναι αυτό , ώστε να μην τρέχετε τελευταία στιγμή να τα προλάβετε όλα, γιατί προκαλεί στρες.

Βοηθάμε στην μελέτη μόνο όταν υπάρχει ηρεμία.
Αν είστε φορτωμένοι με έγνοιες και δεν είστε ψύχραιμη καλύτερα να μην βοηθήσετε το παιδί με τα μαθήματα του. Το παιδί χρειάζεται την υπομονή και την ήρεμη επιμονή σας. Ο δικός σας εκνευρισμός χαλάει, αυτόματα, την διάθεση του παιδιού για μάθηση.

Η επιβράβευση είναι σύμμαχος σαςΠείτε «μπράβο», "τα πήγες πολύ καλά" , "έσκισες¨" κι άλλα τέτοια ενθαρρυντικά λόγια στο παιδί, για να συνεχίσει να διαβάζει με όρεξη και κέφι.
Βοηθήστε το με τις ασκήσεις, μην τις κάνετε εσείς!


Είναι, σίγουρα, πολλές οι φορές που μπαίνετε στο ...τριπάκι να λύσετε εσείς τις ασκήσεις του παιδιού , ενώ αυτό απλά ...κοιτάζει. Λάθος! Αφού το ξέρετε, πρέπει να τις κάνει μόνο του , κι ας τις κάνει λάθος.
Αφήστε το να προσπαθήσει. Η προσπάθεια είναι που μετράει.


Κωνσταντίνα Κύρκου
allyou.gr


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.