Τελευταία Νέα:

21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Συνολικά 31 οι ασθενείς



Ο Σ.Τσιόδρας προειδοποίησε πως τις επόμενες εβδομάδες ο αριθμός των κρουσμάτων θα αυξηθεί τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς.
Σε 31 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα κορονοϊό στην Ελλάδα καθώς πέραν του 67χρονου και της συζύγου του από την Αμαλιάδα που είχαν ταξιδέψει στο Ισραήλ και την Αίγυπτο άλλα 21 άτομα με τα οποία ήρθαν σε επαφή, εξετάστηκαν και είναι θετικά στον Covid-19.

Όπως επεσήμανε, ο λοιμωξιολόγος- εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας και υπεύθυνο για τον κορονοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης τις επόμενες εβδομάδες αναμένεται να καταγραφεί αύξηση των κρουσμάτων τόσο στη Ελλάδα όσο και στον υπόλοιπο κόσμο τονίζοντας μάλιστα πως «εάν επικεντρωθούμε μόνο στο θέμα του αριθμού των κρουσμάτων τότε θα χάσουμε το παιχνίδι».

Ευθύς αμέσως συμπλήρωσε πως βασική γραμμή άμυνας είναι η λήψη των ενδεδειγμένων μέτρων πρόληψης επισημαίνοντας την ευθύνη όλων μας προς τους συμπολίτες μας.








Ειδική επισήμανση μάλιστα έκανε και στην ανάγκη κατ′ οίκον περιορισμού όσων παρουσιάζουν συμπτώματα διευκρινίζοντας πως πλέον, όπως σε όλες τις χώρες του κόσμου θα γίνονται διαγνώσεις στα σοβαρά περιστατικά διευκρινίζοντας πως και παγκοσμίως ο αριθμός των πραγματικών κρουσμάτων, συγκριτικά με τον καταγεγραμμένων και επιβεβαιωμένων είναι δεκάδες, ίσως και εκατοντάδες φορές υψηλότερος.

Τόνισε δε πως ο κίνδυνος εξάρσεως του της νόσου είναι υψηλός σε διεθνές επίπεδο ενώ επισήμανε την σημαντική αβεβαιότητα, όπως υπάρχει στην διάγνωση του ιού αφού υπάρχουν πολλοί ασθενείς με ήπια συμπτώματα ή και ασυμπτωματικοί.

Σε ό,τι αφορά την περίπτωση των ζευγαριού και των 21 συνταξιδιωτών τους, τόνισε πως όταν επέστρεψαν από το Ισραήλ η χώρα δεν ήταν μεταξύ αυτών που είχαν εκδηλωθεί κρούσματα άρα δεν ήταν μεταξύ των χαρακτηρισμένων ως επικίνδυνων.






Αναφορικά δε με τα μέτρα που ελήφθησαν σε Ηλεία, Αχαϊά και Ζάκυνθο εξήγησε πως ήταν αναγκαία αφού στις περιοχές αυτές επέστρεψαν άτομα που μετείχαν σε αυτό το ταξίδι και στόχος των μέτρων είναι φυσικά η καθυστέρηση της διασποράς του ιού.





-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.