Τελευταία Νέα:

Δεν μπορείς να κοιμηθείς το βράδυ; Μήπως να σταματήσεις να τρως αυτές τις τροφές;


Ο ύπνος –μετά το φαγητό- είναι μία από τις μεγαλύτερες απολαύσεις της ζωής και αυτό το ξέρουμε όλοι. Υπάρχουν όμως φορές που δυσκολεύεσαι πολύ να κοιμηθείς, και όχι δεν ευθύνεται το γεγονός πως δεν είσαι αρκετά κουρασμένη. Αυτό που φταίει είναι το βραδινό σου γεύμα, και κυρίως το τι έφαγες για βραδινό.

Φυσικά και μπορείς να φας για βραδινό, όμως καλό θα ήταν να προσέχεις το τι ακριβώς θα φας, γιατί υπάρχουν κάποιες τροφές που δεν σε βοηθούν ιδιαίτερα να κοιμηθείς, ειδικά αν τις έχεις καταναλώσει λίγο πριν από τον ύπνο.
Ποιες είναι όμως αυτές οι 4 τροφές;
#1. Γκρέιπφρουτ
Το γκρέιπφρουτ είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά και βιταμίνες, αλλά είναι επίσης αρκετά όξινο. Η κατανάλωση γκρέιπφρουτ πριν από τον ύπνο μπορεί να προκαλέσει καούρα, σημειώνει ο ενδοκρινολόγος Caroline Apovian, διευθυντής του Κέντρου Διατροφής και Διαχείρισης Βάρους στο Ιατρικό Κέντρο της Βοστόνης. Αν θέλεις οπωσδήποτε να το εντάξεις στη διατροφή σου, μπορείς να το βάλεις στο πρωινό σου.
#2. Ντομάτες
Οι ντομάτες είναι πλούσιες σε τυραμίνη, ένα αμινοξύ που ενεργοποιεί τον εγκέφαλο για να απελευθερώσει νορεπινεφρίνη, ένα διεγερτικό που ενισχύει τη δραστηριότητα του εγκεφάλου και καθυστερεί τον ύπνο. Άλλα τρόφιμα πλούσια σε τυραμίνη είναι οι μελιτζάνες, η σάλτσα σόγιας, το κόκκινο κρασί και παλαιωμένα τυριά, όπως το brie.
Εάν θέλεις να κοιμηθείς χωρίς προβλήματα καλύτερα να μην έχεις ντομάτα στο βραδινό σου γεύμα.
#3. Μαύρη σοκολάτα
Ένα μικρό κομμάτι μαύρης σοκολάτας κάθε μέρα βοηθάει να κρατάς την καρδιά σου υγιή - αλλά μην τη φας πριν πας για ύπνο. Η μαύρη σοκολάτα (και όχι η λευκή σοκολάτα), το ζεστό κακάο και το τσάι περιέχουν όλα καφεΐνη και εάν είσαι ευαίσθητη στην καφεΐνη, μάλλον θα κάθεσαι και θα χαζεύεις το ταβάνι, αντί να κοιμάσαι.
Αν θέλεις να φας μέσα στη μέρα σοκολάτα, φάε 4 έως 6 ώρες προτού κοιμηθείς.
#4. Μπρόκολο
Το μπρόκολο είναι μια θρεπτική μονάδα παραγωγής ενέργειας, αλλά η αργή προς πέψη ίνα θα κάνει το σώμα σου να δουλέψει πολύ μέσα στη νύχτα. Το μπρόκολο και τα «συγγενή» του λαχανικά όπως τα κουνουπίδια και τα λαχανάκια Βρυξελλών περιέχουν επίσης μια δύσπεπτη ζάχαρη που παράγει στο στομάχι σου μεγάλες ποσότητες αερίων. Και είμαστε σίγουρες πως δεν θέλεις κάτι τέτοιο κατά τη διάρκεια της νύχτας.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.