Τελευταία Νέα:

Επαναλειτουργούν οι Λαϊκές αγορές στον Δήμο Αλμωπίας


Σύμφωνα με την ενημέρωση του Δημάρχου Αλμωπίας για το σημερινό δημοτικό συμβούλιο ανέφερε τα εξής:


Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να αναφερθώ στη λειτουργία των Λαϊκών αγορών. Βασικό μέλημά μας είναι η προστασία των δημοτών! Σε αυτή τη δέσμευση δεν χωράνε εκπτώσεις. Όταν δεν μπορούμε να εγγυηθούμε την προστασία της υγείας των πολιτών, τότε δεν τις αφήνουμε να λειτουργήσουν, με οποιοδήποτε πολιτικό κόστος για μας.

Σήμερα όμως:

·         Μετά από τις αιτιολογημένες αντίδρασης των επαγγελματιών και παραγωγών που δραστηριοποιούνται στον δήμο μας.
·         Μετά τις έμπρακτες διαβεβαιώσεις τους περί τήρησης των κανόνων υγιεινής και ασφαλείας έναντι του κορονοϊού.
·         Μετά την ενίσχυση της υπηρεσίας καθαριότητας και τις επιβεβαιώσεις της αντίστοιχης υπηρεσίας περί τήρησης των σχετικών κανόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών.
·          Μετά από την προφορική σύμφωνη γνώμη του αστυνομικού τμήματος Αριδαίας
·          μετά την υπουργική απόφαση με την οποία ορίζονται οι ελάχιστες προδιαγραφές για την ασφαλή λειτουργία των λαϊκών αγορών


 αποφασίσαμε την άρση της αναστολής λειτουργίας των λαϊκών αγορών στο Δήμο μας.  Η απόφαση αυτή τίθεται υπό αίρεση σε περίπτωση που δεν τηρηθούν οι απαραίτητες προϋπόθεσης ώστε να διασφαλιστεί η υγεία τόσο των αγοραστών όσο και των πολιτών. 

Ο Δήμος Αλμωπίας διατηρεί το δικαίωμα της αναγκαστικής παύσης λειτουργίας ακόμη και εντός του ωραρίου λειτουργίας των λαϊκών, στη περίπτωση μεταβολής των ομαλών συνθηκών και την επιβολή προστίμων στους υπεύθυνους. 

Περιμένουμε τις λεπτομέρειες του αντίστοιχου Αντιδημάρχου κ. Χατζηγιαννίδη για τον τρόπο που θα διασφαλιστούν πρώτα η προστασία υγείας των δημοτών αγοραστών και εμπόρων (ποιο μοντέλο λειτουργίας θα χρησιμοποιηθεί) και το κυριότερο ο τρόπος ελέγχου για την σωστή εφαρμογή του.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.