Τελευταία Νέα:

Πετρέλαιο: Σε χαμηλό σχεδόν 30 ετών η τιμή του WTI




Κάτω από 19 δολάρια ανά βαρέλι υποχώρησε το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής η τιμή του πετρελαίου στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων των ΗΠΑ. Σε άνοδο η τιμή του Brent.
Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 19 δολαρίων ανά βαρέλι διολίσθησε η τιμή του πετρελαίου WTI στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων των ΗΠΑ.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα διαθέσιμα στοιχεία, πρόκειται για το χαμηλότερο επίπεδο από τις 31 Ιανουαρίου του 2002.

Πιο συγκεκριμένα, το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής, τα συμβόλαια πετρελαίου WTI – παράδοσης τον Μάιο – υποχώρησε κατά 4,28% και διαμορφώθηκε στα 18,96 δολάρια ανά βαρέλι.

Την ίδια ώρα, ωστόσο, η τιμή πετρελαίου Brent στο Χρηματιστήριο Εμπορευμάτων του Λονδίνου ενισχύθηκε κατά 0,86% και αυξήθηκε στα 28,07 δολάρια.

Η αντιφατική αυτή «εικόνα» στην αγορά του «μαύρου χρυσού», σύμφωνα με το CNBC, αποδίδεται στα αδύναμα οικονομικά στοιχεία της Κίνας και στην ταυτόχρονη αισιοδοξία των επενδυτών για το σχέδιο επανεκκίνησης της αμερικανικής οικονομίας.

Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα παρουσίασε ύφεση της τάξης του 6,8% το α’ τρίμηνο του 2020, καταγράφοντας αρνητικούς ρυθμούς ανάπτυξης για πρώτη φορά από το 1992.

Από την άλλη πλευρά, ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ένα σχέδιο τριών σταδίων για την άρση των περιοριστικών μέτρων και την επανέναρξη της οικονομικής δραστηριότητας στις ΗΠΑ.

Οι εξελίξεις αυτές έρχονται ως συνέχεια της ιστορικής συμφωνίας των χωρών του OPEC+ – συμπεριλαμβανομένων της Ρωσίας και της Σαουδικής Αραβίας – για τη συντονισμένη μείωση της παγκόσμιας παραγωγής αργού κατά σχεδόν 10 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.