Τελευταία Νέα:

Κορονοϊός: Κανένας θάνατος το τελευταίο 24ωρο - Μόνο τέσσερα νέα κρούσματα


Το τελευταίο 24ωρο δεν καταγράφηκε θάνατος από επιπλοκές του κορονοϊού στη χώρα μας κι έτσι οι νεκροί παραμένουν 165, όπως γνωστοποίησε ο Σωτήρης Τσιόδρας στην ενημέρωση της Τρίτης. Εκ των θανόντων, οι 47 ήταν γυναίκες και οι υπόλοιποι ήταν άνδρες, με διάμεση ηλικία τα 75 έτη.

Επίσης, επιβεβαιώθηκαν 4 νέα κρούσματα, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός να έχει ανέλθει σε 2.840. Το 55,1% των κρουσμάτων κορονοϊού αφορά άνδρες. Τα 616 σχετίζονται με ταξίδι στο εξωτερικό και 1.475 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Σε ΜΕΘ νοσηλεύονται διασωληνωμένοι 22 ασθενείς, με διάμεση ηλικία τα 73 έτη. Οι εννέα είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες, ενώ το 95,5% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή ηλικία άνω των 70 ετών. Εξιτήριο από ΜΕΘ έχουν πάρει 95 ασθενείς, ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος και εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορονοϊό.

Σε παγκόσμιο επίπεδο, τόνισε ο κ. Τσιόδρας, η Ρωσία πλέον αναφέρει τις περισσότερες περιπτώσεις της νόσου στον κόσμο μετά τις ΗΠΑ, με περίπου 300.000 κρούσματα.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.