Τελευταία Νέα:

Το δημοσίευμα του Almopia24.gr στην Βουλή από την Ελληνική Λύση για τους κερασοπαραγωγούς της Ίδας


Κύριοι, κύριοι Υπουργοί,
Όπως μας πληροφόρησαν ντόπιοι αγρότες, καλλιέργειες διάφορων ποικιλιών κερασιών των αγροτών του χωριού Ίδας Αλμωπίας επλήγησαν πρόσφατα από παγετό, που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές. Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνουν οι εν λόγω αγρότες, η καταστροφή της παραγωγής τους είναι ολοκληρωτική. Δυστυχώς, όμως, ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δεν επιτρέπει να δηλωθούν οι ποικιλίες που έχουν υποστεί καταστροφή, με αποτέλεσμα να χάνεται η ασφαλιστική εισφορά των 77 ευρώ ανά στρέμμα, προς όφελος των ως άνω αγροτών.


Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτώνται οι κ. κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να λάβετε τις απαραίτητες νομοθετικές πρωτοβουλίες, προκειμένου να ενταχθούν οι ως άνω ποικιλίες κερασιών που καταστράφηκαν από καιρικά φαινόμενα στα προς αποζημίωση είδη, έτσι ώστε να μην χάσουν τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ οι κερασοπαραγωγοί της Ίδας Αλμωπίας και των γύρω περιοχών, οι οποίοι έχουν υποστεί σοβαρό οικονομικό πλήγμα, χωρίς να ευθύνονται, λόγω του παγετού που κατέστρεψε τις σοδειές τους;


Ο ερωτών Βουλευτής

Κυριάκος Βελόπουλος



Δείτε ΕΔΩ το δημοσίευμα για τους κερασοπαραγωγούς της Ίδας και των γύρω περιοχών
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.