Τελευταία Νέα:

Πρώην διοικητής ΑΧΕΠΑ: "Μικρο- άπατη ο απολογισμός της θνησιμότητας του κορωνοϊού"



Αντίθετος με τη μέθοδο υπολογισμού της θνητότητας του κορωνοϊού από τον κ.Σωτήρη Τσιόδρα εμφανίστηκε ο πρώην διοικητής του ΑΧΕΠΑ και χειρουργός μεταμοσχεύσεων, Δημήτρης Γάκης, σε συνέντευξή του στον FOCUS FM 103.6, αφήνοντας αιχμές, ότι αυτό ίσως έγινε εσκεμμένα.

Μιλώντας στην εκπομπή «Διπλός Ελληνικός» με το Στέφανο Δαμιανίδη και τον Αντώνη Οραήλογλου, τόνισε χαρακτηριστικά, ότι “μη νομίζετε, ότι η μικρο-απάτη δε θα αποκαλυφθεί. Στο τέλος του χρόνου θα αποκαλυφθούν τα στατιστικά στοιχεία και αν δούμε ότι η θνητότητα της χώρας δεν αυξήθηκε, ή παρέμεινε σχεδόν είναι η ίδια, τότε θα αποκαλυφθεί το τι παίχτηκε.



 Θα περιμένω για να μιλήσω με σιγουριά» και πρόσθεσε ότι «Δεν μπορείς να κάνεις μία επιστημονική ανακοίνωση αν δεν έχεις ξεκάθαρα κριτήρια. Αυτή η ελαστικότητα, η ελευθερία αποδοχής ονομάζεται bias και είναι λόγος απόρριψης οποιασδήποτε επιστημονικής εργασίας, που υποβάλλεις για δημοσίευση σε μεγάλα και έγκυρα επιστημονικά περιοδικά.

 Επομένως ως επιστήμων το απορρίπτω κατηγορηματικά». 

Πρόσθεσε, ότι «ο κ.Τσιόδρας έδωσε μία λογικοφανή εξήγηση, ότι αυτό έγινε για να μην πέσουμε έξω στον υπολογισμό του R0, δλδ του δείκτη μεταδοτικότητας για να το πούμε απλά, όμως όταν υπερ-υπολογίζεις το R0, κάνεις ζημιά πιο ανεπανόρθωτη από την οικονομική κρίση και δεν μπορεί ένας επιστήμονας να μην καταλαβαίνει, ότι η οικονομική κρίση, που θα ακολουθήσει το «κλείδωμα» θα σκοτώσει πιο πολλούς ”, επεσήμανε ο κ.Γάκης, θυμίζοντας, ότι «με το πρώτο μνημόνιο είχαμε 20.000 επιπλέον θανάτους και μειώθηκαν οι κατά 10.000», ενώ υπήρξε «αδυναμία πρόσβασης σε φάρμακα για καρκίνο και διαβήτη».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις «γεμάτες» παραλίες σε σχέση με τη μεταδοτικότητα του ιού, τόνισε, ότι «σε ανοιχτό περιβάλλον ο κίνδυνος μετάδοσης υπο-δεκαπλασιάζεται.


 Όταν βλέπουμε κόσμο στην παραλία δε σημαίνει, ότι ο κορωνοϊός μεταδίδεται, έχει αεράκι την παραλία και εκεί η ροή του ανέμου είναι ανοδική», ενώ συμπλήρωσε πως γενικά πρέπει «να αποφύγουμε το συνωστισμό, να φοράμε μάσκα σε κλειστούς χώρους και να είμαστε προσεκτικοί με το πλύσιμο των χεριών και το άγγιγμα του προσώπου».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.