Τελευταία Νέα:

Το Μουσείο της Πέλλας επισκέφθηκε ο Βουλευτής Διονύσης Σταμενίτης


Το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας επισκέφθηκε το πρωί της Παρασκευής (29.05.2020) ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Διονύσης Σταμενίτης, όπου συναντήθηκε με την προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας κ. Τσιγαρίδα και διοικητικούς υπαλλήλους του Μουσείου.

Βασικό αντικείμενο της συνάντησης αποτέλεσε η πορεία εξέλιξης των έργων που σχετίζονται με τον Αρχαιολογικό Χώρο της Πέλλας αλλά και η κατάρτιση νέων προτάσεων που θα αφορούν στη συνολική ανάπτυξη του.
Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης ενημέρωσε τους παρευρισκόμενους ότι βρίσκεται σε συνεχείς επαφές με την Υπουργό Πολιτισμού κ. Μενδώνη προκειμένου να επιτευχθεί η αύξηση της χρηματοδότησης για το έργο συντήρησης και ανάδειξης του Ανακτόρου του Μεγάλου Αλεξάνδρου του Αρχαιολογικού Χώρου της Πέλλας.
Πρόκειται για το ένα από τρία ανάκτορα της κλασικής – ελληνιστικής εποχής που σώζονται στον ελλαδικό χώρο (το μεγαλύτερο στη Μακεδονία).

Συγκεκριμένα, η πρόταση του κυρίου Σταμενίτη αφορά τη χρηματοδότηση από τα υπόλοιπα του ΕΣΠΑ της τρέχουσας προγραμματικής περιόδου αλλά και την ένταξη του στη νέα προγραμματική περίοδο. 

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.