Τελευταία Νέα:

Πόσο σημαντικό είναι το γιαούρτι για την καλή υγεία του εντέρου


Το γιαούρτι είναι μία από τις ωφέλιμες τροφές για την υγεία μας και η νέα αμερικανική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο επιστημονικό περιοδικό «Gut» το επιβεβαιώνει.

Ειδικότερα, σύμφωνα με τους επιστήμονες της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Ουάσινγκτον και της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Χάρβαρντ, η κατανάλωση δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού εβδομαδιαίως συμβάλλει σημαντικά στη μείωση του κινδύνου ανάπτυξης προκαρκινικών αδενωμάτων στο έντερο.



Μάλιστα, από την έρευνα προκύπτει ότι η θετική επίδραση του γιαουρτιού είναι ακόμη εντονότερη για τα μορφώματα (πολύποδες) που είναι πιο πιθανό να εξελιχθούν σε καρκίνους.

Πρόκειται για την πρώτη μελέτη που διερευνά τη συσχέτιση μεταξύ γιαουρτιού και προκαρκινικών αδενωμάτων και για να καταλήξουν σε ασφαλή συμπεράσματα οι ερευνητές εξέτασαν τη διατροφή και την ανάπτυξη αδενωμάτων σε 32.606 άνδρες και 55.743 γυναίκες που παρακολουθήθηκαν από το 1986 έως το 2012.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.