Τελευταία Νέα:

Κάτι τρέχει με τα σύνορα




Πρόσφατα είδαμε πάλι στον Εβρο κινήσεις της Τουρκίας με υποκρυπτόμενη επιθετικότητα, θέτοντας ξανά το διακύβευμα της εθνικής μας ασφάλειας επί τάπητος.

Το τι ακριβώς διαμείμφθηκε τις τελευταίες μέρες κατέστη πεδίο αντιπαράθεσης με υπερβολικές ίσως διαστάσεις. Για την ώρα κρατάμε τη δήλωση του πρωθυπουργού ότι δεν πάτησαν Τούρκοι το ελληνικό έδαφος. Πέραν αυτού δεν έχουμε γνώση του ελληνικού διαβήματος και του περιεχομένου του,ούτε η κυβέρνηση μας πληροφόρησε περισσότερο.

Πιο πολύ όμως η συμπεριφορά των Τουρκικών δυνάμεων και των μεταναστευτικών ροών που ελέγχουν στοχεύει στον φράχτη,στην ματαίωση της κατασκευής του.

Για την Ελλάδα δεν υπάρχει ασφαλώς άλλος δρόμος.Κατάρρευση της συνοριακής της γραμμής θα σήμαινε ολέθρια αποτελέσματα όχι μόνο για τη χώρα αλλά για ολόκληρη τη γηραιά Ηπειρο.

Καλείται σήμερα η χώρα,υπερασπιζόμενη την εθνική της κυριαρχία,να σταματήσει και τις ροές τζιχαντιστών και τρομοκρατών προς την Ευρώπη.

Το ζήτημα αυτό,ίσως είναι το μόνο που της εξασφαλίζει την πλήρη υποστήριξη του ΝAΤΟ και των συμμάχων. Οι καλές σχέσεις της επίσης με τι Ισραήλ και τις ΗΠΑ εξασφαλίζουν και επαρκή πληροφόρηση για τα τεκταινόμενα.

Γιατί ως προς τα άλλα, η στάση των ΗΠΑ πέρα από τις πρόσφατες λεκτικές αναφορές στην ελληνική ΑΟΖ και στην υφαλοκρηπίδα των νησιών μας, υπήρξε ισοπεδωτική, εξισώνοντας ουσιαστικά μια προβλέψιμη, κατά τον Κυριάκο Μητσοτάκη, σύμμαχο της Αμερικής με μια κατοχική δύναμη, μόνιμο πρόβλημα για τον ευρύτερο ορίζοντα της Μεσογείου.

Γνωρίζουν καλά οι ΗΠΑ ότι το τυχόν θερμό επεισόδιο θα το προκαλέσει η Τουρκία, ενώ μια τέτοια εμπλοκή ασφαλώς δεν εξυπηρετεί τις ΗΠΑ γιατί θα δώσει έναυσμα δράσης στη Ρωσία που κυρίως θα επωφεληθεί από την κρίση.

Γιαυτό καλό θα ήταν να εγκαταλείψουν τα κατευναστικά twiter του Τραμπ προς τον Ερντογάν και οι αμερικανοί ιθύνοντες να λάβουν δραστικότερες αποφάσεις απέναντι στην ασύδοτη τουρκική επεκτατικότητα.

Είναι προφανές ότι η μέχρι τώρα στάση τους εξοργίζει την ελληνική πλευρά που δε θαφήσει επ’ουδενί έκθετα στη βαρβαρότητα ούτε τα χερσαία αλλά ούτε και τα θαλάσσια σύνορά της
.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.