Τελευταία Νέα:

Βουλή: Αποβλήθηκε από την αίθουσα της Ολομέλειας βουλευτής για απρεπή χειρονομία



Επεισοδιακά ξεκίνησε η συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής που καλείται να αποφασίσει εάν θα παραπεμφθεί ή όχι σε Ειδικό Δικαστήριο ο τέως αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος.


Ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Κωνσταντίνος Μάρκου προχώρησε σε απρεπή χειρονομία εις βάρος του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου από το Κίνημα Αλλαγής με αποτέλεσμα να προκληθεί ένταση στην αίθουσα. Ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας που είδε το σκηνικό ζήτησε από τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να αποχωρήσει από την αίθουσα λέγοντας πως «η κίνησή σας είναι καταδικαστέα. Δεν είναι αυτή πράξη καθηγητή πανεπιστημίου (σ.σ. είναι καθηγητής ιατρικής στο πανεπιστήμιο Πατρών), να βγείτε τώρα από την αίθουσα».

Προς στιγμήν ο κ. Μάρκου δεν αποχωρούσε με αποτέλεσμα να υπάρξει διακοπή της συνεδρίασης.

Με απόφαση του προεδρείου ο κ. Μάρκου αποκλείεται από τη σημερινή συνεδρίαση για ανάρμοστη συμπεριφορά και έχει δικαίωμα να λάβει απλώς μέρος στην ψηφοφορία που έχει προγραμματιστεί για τις εννέα το βράδυ.


Σύμφωνα με πληροφορίες το επεισόδιο ξεκίνησε όταν πήγε να μιλήσει ο Βασίλης Κεγκέρογλου (ΚΙΝΑΛ) με τον Κώστα Μάρκου να αρχίζει να βρίζει.

«Τι να πει αυτός. Τα είπε η ΝΔ» φέρεται να είπε ο κ. Μάρκου με τον Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλο να του θυμίζει τις επιτροπες για τους γιατρούς που είναι ανοικτές ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ. Τότε ο κ. Μάρκου συνέχισε λέγοντας «τι να πείτε εσείς στο ΚΙΝΑΛ που έχετε την κ…α σας ανοικτή… να» κάνοντας και τη σχετική χειρομονομία.

Αμέσως οι βουλευτές αντέδρασαν ενώ ο προεδρεύων Θανάσης Μπούρας τον απέβαλε απο την αίθουσα. «Είναι απαράδεκτο. Τον είδα να αποχωρεί και να κάνει μια χειρονομία. Βγείτε και μην προκαλείτε άλλο. Λυπάμαι για την διαγωγή σας. Ντροπή η πράξη σας για καθηγητή πανεπιστημίου. Να εξέλθετε απο την αίθουσα. Βγείτε απο την αίθουσα είναι εντολή προεδρείου. Σας είδα τι κάνατε και έχω να σας πω το εξής: Ντροπή, Ντροπή Ντροπή» είπε ο κ. Μπούρας

Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξε παρέμβαση και απο την γραμματέα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Ολγα Γεροβασίλη που ζήτησε απο τον κ. Μάρκου να αποχωρήσει απο την αίθουσα.



-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.