Τελευταία Νέα:

Οι προβολές του θερινού κινηματογράφου στην Έδεσσα - Η πλοκή για κάθε έργο


Ο Φ.Σ.Ε. «Μέγας Αλέξανδρος» συνεχίζει και αυτήν την εβδομάδα τις προβολές στον θερινό κινηματογράφο της πόλης με τις προβολές:

 Κυριακή 12 Ιουλίου


Ρουά Ματ (Fahim)
(βιογραφική)
________

Σαββάτο 11/07 - 21:15
Κυριακή 12/07 - 21:15

Πλοκή: Ο 8χρονος χαρισματικός σκακιστής Φαχίμ αναγκάζεται να εγκαταλείψει τη χώρα του, το Μπαγκλαντές, για να φτάσει κατατρεγμένος μαζί με τον πατέρα του στο Παρίσι. Η αίτησή τους για άσυλο απορρίπτεται, και ως λαθρομετανάστες πια, καταλήγουν άστεγοι και απελπισμένοι. Η τύχη τους χαμογελά όταν ο Φαχίμ γνωρίζει τον Σιλβάν (Ζεράρ Ντεπαρντιέ), έναν κορυφαίο Γάλλο προπονητή σκακιού, που τον εκπαιδεύει και του δίνει σκοπό στη ζωή. Οι αγώνες του πάνω στη σκακιέρα, αντανακλούν τις νίκες και τις συντριπτικές ήττες του στην πορεία για μια φυσιολογική ζωή. Ο Φαχίμ διακρίνεται σε τοπικά και εθνικά τουρνουά και τελικά, το 2012, κερδίζει τον τίτλο του Πρωταθλητή Σκακιού της Γαλλίας, σε ηλικίες κάτω των 12 ετών.

Τριήμερο 13 έως 15 Ιουλίου


Αβάνα η Πόλη των Κατασκόπων
(μυστηρίου)
____________

Δευτέρα 13/07 - 21:15
Τρίτη 14/07 - 21:15
Τετάρτη 15/07 - 21:15

Πλοκή: Αβάνα, αρχές της δεκαετίας του 1990. Ο κουβανός πιλότος Ρενέ Γκονζάλες, κλέβει ένα αεροπλάνο και εγκαταλείπει την Κούβα αφήνοντας πίσω την αγαπημένη του σύζυγο και την κόρη του. Ξεκινάει μια νέα ζωή στο Μαϊάμι και σύντομα και άλλοι Κουβανοί τον ακολουθούν. Όλοι μαζί συστήνουν ένα δίκτυο κατασκόπων με αποστολή να διεισδύσουν σε τρομοκρατικές οργανώσεις, υπεύθυνες για φονικά χτυπήματα στην Κούβα.

Διήμερο 16 και 17 Ιουλίου


Μικρές Κυρίες
(δραματική)
_________
Πέμπτη 16/07 - 21:15
Παρασκευή 17/07 - 21:15

Πλοκή: Η Λουίζα Μέι Άλκοτ περιγράφει στο βιβλίο της -ένα από τα πλέον αγαπημένα αναγνώσματα των εφήβων - τη ζωή τεσσάρων κοριτσιών, που μοιάζουν πολύ με τη δική της οικογένεια. Η κεντρική της ηρωίδα είναι η Τζο Μαρτς, που ονειρεύεται να γίνει συγγραφέας. Η Μεγκ , η μεγαλύτερη, συγκροτημένη και σταθερή ερωτεύεται τελικά έναν φτωχό δάσκαλο και εγκαταλείπει το όνειρο της μεγάλης ζωής. Η Άμι, επίσης καλλιτεχνική φύση, ατίθαση και ανυπάκουη, ξέρει να απολαμβάνει την κάθε μέρα, ενώ η εσωστρεφής Μπεθ προτιμάει το καταφύγιο του σπιτιού και το πιάνο της πέρα από οτιδήποτε άλλο. Οι «Μικρές Κυρίες» είναι ένα κλασικό βιβλίο ενηλικίωσης, που για την εποχή του υπήρξε ιδιαιτέρως επαναστατικό σε ό,τι αφορά στη θέση της γυναίκας, κι αυτό φαίνεται πως κέντρισε την Γκρέτα Γκέργουιγκ - μια από τις λιγοστές γυναίκες που καταφέρνουν να διακριθούν ως σκηνοθέτες στο Χόλιγουντ- που αποφάσισε να δώσει μια νέα πνοή σε μια πασίγνωστη αλλά πάντα επίκαιρη και ευαίσθητη ιστορία. Έτσι διατηρώντας μια καθαρή αφήγηση κινείται ανάμεσα σε δύο χρόνους μέσα από τη αφήγηση της Τζό, στην ενήλικη ζωή των αδελφών Μαρτς , και στο παρελθόν της παιδικής κι εφηβικής τους ηλικίας, συνθέτοντας τα πορτρέτα διαφορετικών κοριτσιών που η καθεμία τους εκπροσωπεί μία πλευρά της γυναικείας φύσης.

Διήμερο 18 και 19 Ιουλίου


Ο Πειρατής Μαυροδόντης και το Μαγικό Διαμάντι
(μεταγλωττισμένο)
_______________

Σαββάτο 18/07 - 21:15
Κυριακή 19/07 - 21:15

Πλοκή: Σύμφωνα με τον θρύλο, το Μαγικό Διαμάντι εκπληρώνει όλες τις ευχές του κατόχου του κάθε φορά που έχει πανσέληνο. Ο κακόβουλος πρίγκιπας της ζούγκλας Μάγκα Καν και η δαιμόνια βασίλισσα του Σιρίμα το έχουν επιτέλους αποκτήσει. Όμως, πριν η σελήνη γεμίσει, ο μικρούλης Μάρκο κλέβει το διαμάντι. Τυφλός από θυμό ο Μάγκα Καν εξαπολύει τους στρατιώτες-πιθήκους του για να εντοπίσουν τον νεαρό ληστή. Ο χαλαρός Πίνκι, εντωμεταξύ, ζει ήρεμα σε ένα χωριό, ενώ η Βερόνικα βαριέται και ονειρεύεται περιπέτειες. Το όνειρο της θα εκπληρωθεί, όταν ο Πειρατής Μαυροδόντης κάνει την εμφάνιση του, αναζητώντας το διαμάντι για να γεμίσει τα σεντούκια του χρυσό και πολύτιμα πετράδια. Ο Πίνκι και η Βερόνικα θα βρεθούν εν πλω μαζί του σε μία αναπάντεχη περιπέτεια προς αναζήτηση του Μαγικού Διαμαντιού.


Οι προβολές γίνονται στο θερινό σινεμά (περιοχή Μύλοι, πάρκο καταρρακτών Έδεσσα), με ώρα έναρξης στις 9.15 μ.μ. Γενική είσοδος για όλους /ες 6 ευρώ. 

Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη γενική είσοδος 5.

Θερινό σινεμά στον πιο όμορφο χώρο με τη μαγευτική θέα, τηρουμένων όλων των μέτρων ασφαλείας για τον covid-19.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.