Τελευταία Νέα:

Καρπούζι ή Πεπόνι; Να προτιμούμε κάποιο από τα δυο όταν είμαστε σε δίαιτα;Κάποιοι τα θεωρούν (αδίκως) «παχυντικά» φρούτα, με αποτέλεσμα πολλοί που επιθυμούν να ελέγξουν το βάρος τους να τα αποφεύγουν, θεωρώντας ότι προσφέρουν πολλές θερμίδες επειδή είναι γλυκά.
Στην πραγματικότητα, αποτελούν επιλογές υψηλής διατροφικής αξίας, ενώ όσον αφορά στο θερμιδικό τους περιεχόμενο, ισχύει για ακόμη μια φορά ο κανόνας του μέτρου, αφού εάν καταναλωθούν χωρίς υπερβολές, οι θερμίδες που αποδίδουν είναι λίγες, αναλογικά με τη θρεπτική τους αξία.

Μια φέτα πεπόνι έχει 60 θερμίδες, όσες δηλαδή κι ένα μεσαίο φρούτο. Τις ίδιες θερμίδες έχει και το καρπούζι, το οποίο είναι, όπως και το πεπόνι ισχυρή αντιοξειδωτική τροφή χάρη στο λυκοπένιό του, το οποίο φημίζεται και για την αντικαρκινική του δράση.

Η υψηλή περιεκτικότητά του σε νερό το καθιστά μίας πρώτης τάξεως επιλογή όταν πεινάς και δεν θες να κάνεις παρασπονδία. Φυσικά, ένα μπολ που ξεχειλίζει από καρπούζι είναι πιο υγιεινό και παχαίνει λιγότερο από ό,τι ένα με πατατάκια.

Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι η κατανάλωσή του είναι αμελητέα και είδικά στην περίπτωση που ο στόχος σου είναι η απώλεια βάρους, πρέπει στη φυσιολογική ποσότητα. Το γλυκό μας καρπούζι έχει αυξημένη διουρητική δράση κι αυτό σημαίνει ότι τρώγοντάς το αποβάλλουμε τα υγρά, όχι όμως τις θερμίδες.

------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.