Τελευταία Νέα:

Λουτρά Πόζαρ: Μεγάλη απελπισία των ξενοδόχων – 40% πληρότητα τον Δεκαπενταύγουστο

Ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων των Λουτρών Αλμωπίας, Γιάννης Ουζούνης δήλωσε στο politic.gr πως η περιοχή σημείωσε περίπου 40% πληρότητα τον Δεκαπενταύγουστο σε σχέση με προηγούμενες χρονιές. Μάλιστα αρκετά ήταν τα καταλύματα που δεν άνοιξαν καθόλου ή δε δέχτηκαν τουρίστες κατά την καλοκαιρινή περίοδο.

«Οι τουρίστες που μας επισκέφτηκαν ήταν Έλληνες, από το εξωτερικό δεν είχαμε καθόλου επισκέπτες, μόνο τους Έλληνες του εξωτερικού. Να λέμε πάλι καλά που υπήρξε έστω και αυτή η κινητικότητα αλλά είμαστε παραπάνω από απελπισμένοι, βρισκόμαστε σε απόγνωση», δήλωσε ο κ. Ουζούνης.
Τουρισμός της περιοχής και κορονοϊός

Η λουτρόπολη της περιοχής δέχεται τουρίστες όλο τον χρόνο ωστόσο, με την κατάσταση του κορονοϊού οι ξενοδόχοι σφράγισαν τις επιχειρήσεις τους από τις 10 Μαρτίου και οι περισσότεροι άνοιξαν σχεδόν μέσα Ιουλίου, σύμφωνα με τον πρόεδρο Ένωσης Ξενοδόχων των Λουτρών.

«Κλείσαμε σε φουλ σεζόν, ήμασταν έτοιμοι για το Πάσχα, την πρωτομαγιά όπου αναμένουμε τον περισσότερο κόσμο. Πληγήκαμε πολύ από την κατάσταση που επικράτησε και επικρατεί», σημείωσε ο πρόεδρος στο politic.gr.

Ταυτόχρονα, τα νέα μέτρα για το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης στις 12 έχουν επιδράσει επίσης στον τουρισμό «Τι να έρθει να κάνει ο κόσμος άμα δεν μπορεί να κυκλοφορήσει, να κάθεται στο ξενοδοχείο; Τα ιαματικά κλείνουν, τα εστιατόρια κλείνουν, είναι καλοκαίρι ο κόσμος κάθεται μέχρι αργά», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Ουζούνης και κατέληξε «Με 20 κρατήσεις αυτό τον μήνα εγώ προσωπικά καλύτερα να μην είχα ανοίξει».

politic.gr
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.