Τελευταία Νέα:

Δωρεάν το εμβόλιο για όλους, δωρεάν και οι μάσκες σε 1,5 εκατ. μαθητές και εκπαιδευτικούς


Νέα βήματα στην προσπάθεια προστασίας του πληθυσμού από τη μεγαλύτερη διασπορά του κορωνοϊού κάνει συνεχώς η κυβέρνηση λαμβάνοντας εκτός από περιοριστικά και προληπτικά μέτρα.

Στο πλαίσιο αυτό και με το βλέμμα στραμμένο στην 7η Σεπτεμβρίου, ημέρα κατά την οποία αναμένεται να ανοίξουν τα σχολεία, ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν δωρεάν μάσκες σε 1,5 εκατομμύριο μαθητές και εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Όπως διευκρίνισε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο Τάκης Θεοδωρικάκος θα δοθούν σε κάθε δικαιούχο από τρεις υφασμάτινες μάσκες με τον ίδιο να αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέα κονδύλια πέραν των αρχικών 5,2 εκατομμυριών για την πρώτη παρτίδα μασκών.

Παράλληλα όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης η κυβέρνηση θα παρέχει δωρεάν το εμβόλιο για τον κορωνοϊό σε όλους τους πολίτες.

«Έχουν γίνει από το Υπουργείο Υγείας οι σχετικές ανακοινώσεις για τα συμβόλαια προαγοράς τα οποία έχει ήδη συνάψει η ελληνική κυβέρνηση με μία εταιρία -είναι πιθανό να ακολουθήσουν και άλλα. Και όπως έχουμε πει ευελπιστούμε ότι μεσοπρόθεσμα το εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο και στη χώρα μας, έτσι ώστε να εμβολιαστεί όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος του ελληνικού πληθυσμού, για να αντιμετωπίσουμε μια και καλή, καταλυτικά, με απόλυτο τρόπο, το ζήτημα της επιδημίας του κορονοϊού.

Θέλω να είμαι απολύτως ξεκάθαρος, το εμβόλιο θα διατεθεί δωρεάν σε όλους τους έλληνες πολίτες. Δεν ξέρουμε ακόμα αν θα είναι ένα ή αν θα είναι περισσότερα. Δεν ξέρουμε πότε θα το έχουμε στη διάθεσή μας. Ελπίζουμε συντομότερα και όχι αργότερα. Αλλά όποτε και αν έχουμε το εμβόλιο στη διάθεσή μας, αυτό θα διατεθεί δωρεάν, για όλους τους έλληνες πολίτες» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.


Το επόμενο βήμα θα είναι η κυβέρνηση να ορίσει με απόλυτη σαφήνεια τη σειρά προτεραιότητας με τον πρωθυπουργό να σημειώνει ότι η διαδικασία θα ξεκινήσει «προφανώς από τους υγειονομικούς και από τις ομάδες υψηλού κινδύνου».

Ο πρωθυπουργός κάλεσε σύσσωμο τον πολιτικό κόσμο να λάβει επίσημα και υπεύθυνα θέση όσον αφορά τις κεντρικές επιλογές που έχει κάνει η κυβέρνηση σε συνεννόηση με τους εμπειρογνώμονες, για την έγκαιρη επαναλειτουργία των σχολείων, την υποχρεωτική χρήση μάσκας και άλλα μέτρα που αποσκοπούν στην προφύλαξη του κοινού.

Στο πλαίσιο αυτό την Τρίτη σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Κοινωνικών και Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, με την παρουσία των Υπουργών Υγείας Βασίλη Κικίλια και Παιδείας Νίκης Κεραμέως, θα παρατεθούν τα δεδομένα, θα αναλυθούν οι αποφάσεις και θα κληθούν τα κόμματα να πάρουν υπεύθυνη θέση.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.