Τελευταία Νέα:

Κεραμέως: Ίσως να μην φορούν μάσκα όλοι οι μαθητές (Βίντεο)


Ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην φορούν όλοι οι μαθητές μάσκα άφησε μιλώντας στον ΑΝΤ1 η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως μετά την σχετική ομόφωνη εισήγηση της Επιτροπής των Λοιμωξιολόγων. 

Όπως είπε ναι μεν η μάσκα είναι υποχρεωτική για εκπαιδευτικούς και μαθητές «η ηλικία για τη χρήση μάσκας από τους μαθητές βρίσκεται ακόμη υπό συζήτηση και θα ανακοινωθεί τις επόμενες ημέρες μαζί με όλο το πλαίσιο λειτουργίας όλων των εκπαιδευτικών δομών».
Παράλληλα τόνισε ότι, προκειμένου να είναι ασφαλής η επιστροφή στα σχολεία θα υπάρχουν διαφορετικά διαλείμματα, καθαρισμός, αντισηπτικά από τους δήμους, και άλλα μέτρα.

Παράλληλα επισήμανε ότι η επιδημιολογική εξέλιξη είναι υπό διαρκή παρακολούθηση από το υπουργείο Παιδείας και σε συμφωνία με τους ειδικούς θα λαμβάνονται, όπου χρειάζεται, νέα μέτρα. Πρόσθεσε ωστόσο ότι «τα παιδιά δεν διαδραματίζουν τόσο καθοριστικό ρόλο στη μετάδοση της νόσου», ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να γίνουν τεστ στα σχολεία.

Αναφορικά με την ημερομηνία έναρξης των σχολείων επανέλαβε ότι θα είναι η 7η Σεπτεμβρίου, τονίζοντας ότι και αυτή και η πλήρης σύνθεση και τα αυξημένα μέτρα, αποτελούν ομόφωνες εισηγήσεις της Επιτροπής.

Πάντως, υποστήριξε ότι το υπουργείο Παιδείας είναι έτοιμο και για το ενδεχόμενο της τηλεκπαίδευσης, αν αυτό απαιτηθεί, προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.