Τελευταία Νέα:

Βίντεο: Οπαδοί των θεωριών συνωμοσίας για τον κοροναϊό αστέρες του Χόλιγουντ


Ένα απίστευτο «κύμα» συνωμοσιολογιών και παραπληροφόρησης έχει στηθεί από την έναρξη της πανδημίας κυρίως στα social media. Πολλές από αυτές τις θεωρίες μάλιστα υιοθετούν δημοφιλείς προσωπικότητες όπως η Μαντόνα και ο John Cusack.

Για τους οπαδούς των θεωριών συνωμοσίας, το ξέσπασμα της πανδημίας του νέου κοροναϊού Covid-19 κάθε άλλο παρά τυχαίο γεγονός θεωρείται. Μεταξύ μάλιστα αυτών που τις υποστηρίζουν και πολλοί διάσημοι.

H Μαντόνα μοιράστηκε με τους ακολούθούς της ένα βίντεο συνωμοσίας, Το οποίο είχε επίσης προωθηθεί από τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ. Σε αυτό υποστήριζε πως το εμβόλιο για τον νέο κοροναϊό είχε ήδη βρεθεί, ωστόσο, το κρύβουν για βοηθηθούν οι πλούσιοι να γίνουν πλουσιότεροι. Το Instagram θόλωσε το βίντεο και προσέθεσε λεζάντα που γράφει «ψευδείς πληροφορίες». Αργότερα το βίντεο διεγράφη.

Ο ηθοποιός Woody Harrelson έγραψε στο Instagram ότι η νέα επιδημία που ξεκίνησε από την Ουχάν της Κίνας σχετίζεται με την εκεί εγκατάσταση δικτύου 5G. Την ίδια ημέρα ο Harrelson δημοσίευσε κι ένα βίντεο των διαδηλώσεων στο Χονγκ Κονγκ το 2019 με την λεζάντα: «στο μεταξύ οι κινέζοι ρίχνουν τις κεραίες 5G».

Και ο διάσημος τενόρος Αντρέα Μποτσέλι αμφισβήτησε την σοβαρότητα της πανδημίας και τάχθηκε κατά των μέτρων προστασίας παρά το ότι και ο ίδιος νόσησε. Μερικές μέρες αργότερα βέβαια ζήτησε συγγνώμη για τις δηλώσεις του μέσα από βίντεο του στον λογαριασμό του στο Facebook.

Ο ηθοποιός John Cusack είναι ένας ακόμα αστέρας του Χόλυγουντ που θεωρεί ότι το 5G ευθύνεται για την αποδυνάμωση του ανθρώπινου οργανισμού και έγραψε στο Twitter . «Το 5G θα αποδειχθεί πολύ κακό για την υγεία των ανθρώπων. Έχω πηγές στην επιστημονική κοινότητα – και την ιατρική», ισχυρίστηκε απαντώντας παράλληλα οργισμένος με τους επικριτές του.


------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.