Τελευταία Νέα:

Μάσκες -Σχολεία: Σε 13 εταιρείες τα 6,1 εκατ. -Σε μία τα μισά (απόφαση)


Σε 13 εταιρείες (εκ των οποίων η μία -Α.Τ.Ε.Σ.Ε παίρνει σχεδόν τα μισά: 2,8 εκατ.) μοιράστηκαν τα 6,1 εκατ. ευρώ για τις μάσκες στα σχολεία.
 Η ΑΠΟΦΑΣΗ του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ μετά την σχετική πρόσκληση ενδιαφέροντος, «εγκρίνει το υπ’ αριθ. πρωτ. 2978/2.9.2020 Πρακτικό 1 της Επιτροπής Διενέργειας και Αξιολόγησης των προσφορών του Διαγωνισμού για την “Προμήθεια υγειονομικού υλικού (μασκών) για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό για λογαριασμό των Δήμων σύμφωνα με το άρθρο τέταρτο της από 22-08-2020 Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου (Α’ 161), συνολικού προϋπολογισμού 6.108.199,97 ευρώ συμπεριλαμβανομένου Φ.Π.Α.”. Ανακηρύσσει προσωρινούς αναδόχους του Διαγωνισμού:





Σύμφωνα με την απόφαση καλούνται οι αναδειχθείσες εταιρείες «όπως προσκομίσουν έως την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 13:00 τα προβλεπόμενα εκ του νόμου και της Διακήρυξης δικαιολογητικά κατακύρωσης και το δείγμα μάσκας», γεγονός το οποίο σημαίνει ότι, όπως έχει γράψει η aftodioikisi.gr, στην καλύτερη περίπτωση οι μάσκες θα βρίσκονται στα σχολεία παραμονές της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, και υπό την προϋπόθεση ότι:

α) Δεν θα υπάρξουν ενστάσεις

β) Η διαδικασία έγκρισης των συμβάσεων από το Ελεγκτικό Συνέδριο θα είναι εξπρές.

Να σημειωθεί ότι από τη συνεδρίαση με την οποία εγκρίθηκαν οι αναδειχθείσες εταιρείες απουσίαζαν:

Οι δήμαρχοι Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, Καλλιθέας Δημήτρης Κάρναβος Δημήτριος Καλλιθέας, Αμπελοκήπων- Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου , Ήλίδας Γιάννης Λυμπέρης Ιωάννη, Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, Αγρινίου Γιώργος Παπαναστασίου, Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων Νήσων Μερόπη Υδραίου και οι Δημοτικοί Σύμβουλοι: Βριλλησίων Αλέξης Μαυραγάνης, Έδεσσας Γιάννης Μουράτογλου, Ορχομενού Γιάννης Τσιάμης και Λίμνης Πλαστήρα Δημήτρης Τσιαντής.

Υπονοούμενα για συγκεκριμένες εταιρείες

Υπενθυμίζεται ότι για την διαδικασία κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΔΣ της ΚΕΔΕ είχαν αφεθεί υπονοούμενα για συγκεκριμένες εταιρείες από τον α’ αντιπρόεδρο της ΚΕΔΕ και δήμαρχο Αμπελοκήπων -Μενεμένης Λάζαρο Κυρίζογλου, οποίος είπε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορεί να μεταφέρεται την τελευταία στιγμή η ευθύνη στις πλάτες των δήμων με κυνικό τρόπο θα έλεγα, η προμήθεια μασκών. Δεν είναι τμήμα προμηθειών η ΚΕΔΕ». Και πρόσθεσε: «Γιατί δεν γινόταν μέσω κάθε δήμου ξεχωριστά, να φάνε ψωμάκι και άνθρωποι στις τοπικές κοινωνίες. Εκτός κι αν ξέρουν ποιοι τις έχουν τις μάσκες, ξέρει κι ο υπουργός, ξέρει και η ΚΕΔΕ και εμείς δεν ξέρουμε τίποτε!».

Μάλιστα, ο κ. Κυρίζογλου καταψήφισε την ΑΠΟΦΑΣΗ αποδοχής της έκτακτης επιχορήγηση του Υπουργείου Εσωτερικών προς την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδα για λογαριασμό των Δήμων, με σκοπό την προμήθεια μασκών για μαθητές και εκπαιδευτικό προσωπικό, ύψους 6.195.000,00 € από το πρόγραμμα «Φιλόδημος ΙΙ».

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.