Τελευταία Νέα:

Γράφει ο μαθηματικός Θοδωρής Μιχαηλίδης: ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΠΡΩΤΟΕΤΩΝ-ΧΕΙΜΕΡΙΝΟ ΕΞΑΜΗΝΟ "ΕΞΑΠΟΣΤΑΣΕΩΣ"- OΡΚΩΜΩΣΙΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ



Τέτοια εποχή, τα περασμένα έτη η προθεσμία των εγγραφών των πρωτοετών φοιτητών στα ΑΕΙ είχε ήδη λήξει. Οι φετινές εγγραφές (20-21') θα πραγματοποιηθούν μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας eregister.it.minedu.gov.gr κατόπιν σχετικής ανακοίνωσης που αναμένεται από σήμερα ως τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Στα περισσότερα ΑΕΙ της χώρας η εξεταστική του Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται εξ αποσπάσεως μέσω διαδικτύου. Εξ αποστάσεως όμως θα πραγματοποιηθούν και παραδόσεις μαθημάτων στα περισσότερα πανεπιστημιακά τμήματα για το χειμερινό εξάμηνο 2020/21 με ομόφωνη απόφαση των πρυτάνεων εφόσον απαγορεύεται η συγκέντρωση πέραν των 50 φοιτητών στα αμφιθέατρα. Σε όσα μαθήματα πρόκειται να διεξαχθούν διαλέξεις με φυσική παρουσία των σπουδαστών θα είναι υποχρεωτική η χρήση μη ιατρικής μάσκας στους φοιτητές και το εκπαιδευτικό προσωπικό.

Ωστόσο τα εργαστήρια των μαθημάτων θα γίνουν δια ζώσης σε "μικρές ομάδες" σπουδαστών
( μέγιστος αριθμός 30)κατόπιν συνεννόησης με τους διδάσκοντες.

Η διεξαγωγή́ τελετών αποφοίτησης(ορκωμοσίες) με φυσική́ παρουσία φοιτητών και διδακτικού́ προσωπικού́ δεν θα πραγματοποιείται για όσο χρονική διάρκεια υφίσταται νομοθετική ρύθμιση περί περιορισμού́ της συνάθροισης ατόμων εώς έναν μέγιστο αριθμό σε δημόσιους ή ιδιωτικούς χώρους στην έδρα του ΑΕΙ ή στο σύνολο της χώρας , σύμφωνα με τις οδηγίες της Εθνικής Επιτροπής Προστασίας της Δημόσιας Υγείας έναντι του κορωνοϊού COVID-19. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι τελετές αποφοίτησης δύνανται να διενεργούνται με τη χρήση μεθόδων εξ αποστάσεως.


Θοδωρής Μιχαηλίδης

Μαθηματικός,

σχολικός & επαγγελματικός προσανατολισμός (ΣΕΠ),

επιμορφωτής ενηλίκων


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.