Τελευταία Νέα:

Νέα Δημοσκόπηση: Δείτε τις διαφορές των κομμάτων και τι ανησυχεί περισσότερο τους πολίτες


Σταθερό προβάδισμα της Νέας Δημοκρατίας στην πρόθεση ψήφου, με double score έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, καταγράφει πανελλαδική δημοσκόπηση της εταιρείας Interview για το Βεργίνα TV.
Συγκεκριμένα, η ΝΔ συγκεντρώνει 39,4%, ο ΣΥΡΙΖΑ 19,1%, το ΚΙΝΑΛ 7,3%, το ΚΚΕ 5%, η Ελληνική Λύση 4,5% και το ΜέΡΑ25 3,0%.



Αναφορικά με την αποτελεσματικότητα των πολιτικών προσώπων, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος αξιολογείται πρώτος (6,8%). Ακολουθούν ο Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης (6,7%), ο Τάκης Θεοδωρικάκος (6,3%), Βασίλης Κικίλιας και Κυριάκος Πιερρακάκης (6%), Μάκης Βορίδης (5,9%) και τελευταίος ο Νίκος Δένδιας με 5,8%.

Για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, οι πολίτες σε ποσοστό 22% προτιμούν τον Ευκλείδη Τσακαλώτο για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ σε περίπτωση αποχώρησης του Αλέξη Τσίπρα, με τον Αλέξη Χαρίτση να ακολουθεί (14%).


Σχετικά με τον κορωνοϊό, η μεγάλη πλειοψηφία εμπιστεύεται την επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων (65%). Το 60% των ερωτηθέντων είναι διατεθειμένο να κάνει το εμβόλιο εφόσον υπάρχει εγγύηση ότι είναι ασφαλές, ενώ 30% δεν θέλει να εμβολιαστεί. Σχετικά με τη χρήση μάσκας, η πλειοψηφία (68%) απαντά ότι κάνει ό,τι ακριβώς προβλέπεται, ενώ 25% κάνει χρήση μάσκας «τις περισσότερες φορές».

Η ανησυχία των πολιτών εστιάζεται κυρίως στην οικονομία (43%), μετά στην τουρκική προκλητικότητα (32%) και κατόπιν στην πανδημία (20%). Την ίδια ώρα ζητούν πιο επιθετική πολιτική απέναντι στην Τουρκία (επιβολή κυρώσεων από την ΕΕ ζητά το 30% και στρατιωτική απάντηση το 21%), ενώ εγκρίνουν την αύξηση της στρατιωτικής θητείας σε ποσοστό 46%.




-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.