Τελευταία Νέα:

Χρυσή Αυγή : Στη ΓΑΔΑ ο Μιχαλολιάκος – Το προκλητικό σόου της κόρης του



Σε εξέλιξη βρίσκονται οι συλλήψεις των καταδικασθέντων χρυσαυγιτών, με πολλούς εξ αυτών να παραδίνονται μόνοι τους, αμέσως μετά την ιστορική απόφαση του δικαστηρίου, που τους έδειξε τον δρόμο της φυλακής.

Λίγα λεπτά μετά τις 16:00, ο Νίκος Μιχαλολιάκος βγήκε από το σπίτι του, μπήκε σε αυτοκίνητο, με υποστηρικτές του να φωνάζουν συνθήματα και την κόρη του, Ουρανία, να… δίνει ένα ακόμα προκλητικό σόου βρίζοντας χυδαία τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που βρίσκονταν στο σημείο, καλύπτοντας τα γεγονότα, ώστε να μπορέσει ο πατέρας της να φύγει από την… πίσω πόρτα.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:42

Ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής παραδόθηκε στη ΓΑΔΑ λίγο μετά τις 16:30.

Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:37
Πρόγραμμα Αναπαραγωγής Βίντεο
00:00
00:16

Ξεκινούν οι συλλήψεις των καταδικασθέντων – Το σχέδιο της ΕΛ.ΑΣ

Την ίδια στιγμή έχει μπει σε πλήρη εφαρμογή το σχέδιο συλλήψεων των χρυσαυγιτών, οι οποίοι δεν παραδοθούν από μόνοι τους.

Με εξαίρεση τους πρώην βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργο Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλο, Νίκο Μιχαλολιάκο, καθώς και τους επίσης καταδικασθέντες, προερχόμενους από τον πυρήνα της Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη και Ιωάννη Καζαντζόγλου, οι οποίοι παραδόθηκαν σε τοπικά αστυνομικά τμήματα και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ, κλιμάκια της ΕΛ.ΑΣ. σπεύδουν για να συλλάβουν τους υπόλοιπους.

Για το σκοπό έχουν συσταθεί 20 ομάδες συλλήψεων, οι οποίες είναι στα σημεία που βρίσκονται οι καταδικασθέντες.

Η διαδικασία αναμένεται να διαρκέσει αρκετές ώρες δεδομένου ότι για κάθε σύλληψη πρέπει να υπάρχει εισαγγελέας, καθώς οι περισσότεροι είναι στα σπίτια τους.

Στις φυλακές όλοι οι καταδικασθέντες θα παραμείνουν για 14 μέρες σε καραντίνα λόγω Covid-19, σε ειδικά διαμορφωμένους χώρους και στη συνέχεια στα κελιά τους.
Σε ποιες φυλακές θα οδηγηθούν

Η απόφαση για τις φυλακές θα παρθεί από το Εισαγγελέα, ωστόσο η Γενική Γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, έχει δηλώσει ότι είναι όλα έτοιμα για την κράτηση των καταδικασμένων.

Όπως είχε αναφέρει χαρακτηριστικά, οι καταδικασθέντες είτε θα εμφανιστούν αυτοβούλως στην Εισαγγελία είτε θα συλληφθούν. Τότε και μόνο τότε ο αρμόδιος εισαγγελέας θα εκδώσει παραγγελία φυλάκισης στα οριζόμενα από τον ίδιο Καταστήματα Κράτησης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η φυλακή που έχει επιλεγεί για να πάει η ηγεσία της εγκληματικής οργάνωσης είναι αυτή στο Δομοκό, εκτός κι αν υπάρξει άλλη απόφαση. Ο δε Ρουπακιάς θα εκτίσει τα ισόβια σε Μαλανδρίνο ή Αμφισσα.

Οι φυλακές Β τύπου στο Δομοκό διαθέτουν πέντε πτέρυγες και κρατούνται σκληροί ποινικοί κακοποιοί. Σε ένα ειδικά διαμορφωμένο χώρο που δεν θα έχει επαφή με τους υπόλοιπους κρατουμένους ήδη ετοιμάζονται τα κελιά για τους έξι του διευθυντηρίου της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, Νίκος Μιχαλολιάκος, ο Αρτέμης Ματθαιόπουλος, ο Χρήστος Παππάς, ο Γιώργος Γερμενής, ο Ηλίας Παναγιώταρος και ο Ηλίας Κασιδιάρης, (στη συνέχεια και ο Γιάννης Λαγός) θα έχουν το δικό του κελί.

Τα μέτρα ασφαλείας μέσα στο Δομοκό για τους επτά θα είναι ιδιαίτερα αυστηρά.

Σύμφωνα με πληροφορείς, οι καταδικασμένοι της Χρυσής Αυγής θα προαυλίζονται μόνοι τους χωρίς να έρχονται σε επαφή με τον υπόλοιπο πληθυσμό. Επίσης, εξετάζεται το σενάριο να μην έχουν και μεταξύ τους επαφές λόγω του ψυχροπολεμικού κλίμακος που επικρατεί στους κόλπους της εγκληματικής οργάνωσης.

Οι έλεγχοι που θα γίνονται στα κελιά τους θα είναι καθημερινοί, ενώ όλη τη διάρκεια της ημέρας θα βρίσκονται υπό επιτήρηση.

Ακόμη και τα επισκεπτήρια που θα δέχονται θα γίνονται κάτω από συγκεκριμένες προϋποθέσεις, ενώ δεν θα έχουν το δικαίωμα να αιτηθούν άδεια για αρκετά χρόνια.











-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.