Τελευταία Νέα:

Επίδομα 800 ευρώ: Ποιους αφορά, πότε θα καταβληθεί , πως υπολογίζεται


Στα 800 ευρώ θα ανέλθει το επίδομα που θα δοθεί στους εργαζομένους που θα μπουν σε καθεστώς αναστολής εργασίας τον Νοέμβριο λόγω του γενικού lockdown. Το ποσό αυξήθηκε, καθώς διαμορφωνόταν στα 534 ευρώ.Όπως τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας «οι εργαζόμενοι επιχειρήσεων εργοδοτών ανά την επικράτεια που πλήττονται με βάση τη λίστα ΚΑΔ Απριλίου, μπορούν να μπουν σε αναστολή.

Θα πάρουν αποζημίωση ειδικού σκοπού αναλογικά για το διάστημα που μπαίνουν σε καθεστώς αναστολής.

Το κόστος υπολογίζεται στα 675 εκατ. ευρώ. Οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων μέχρι και χθες που μπαίνουν σε αναστολή κατά τον μήνα Νοέμβριο, θα λάβουν αντί για 534 ευρώ, 800 ευρώ υπολογιζόμενο αναλογικά για τις ημέρες που βρίσκονται σε αναστολή.

Επιπλέον θα καλυφθεί το δώρο Χριστουγέννων. Το πρόσθετο αυτό μέτρο είναι 215 εκατ. ευρώ».
Το επίδομα των 800 ευρω

Όσοι εργαζόμενοι δηλωθούν σε αναστολή για ολόκληρο τον μήνα Νοέμβριο θα λάβουν το πλήρες ποσό της ειδικής αποζημίωσης, δηλαδή 800 ευρώ, στις γιορτές από 21 έως 31 Δεκεμβρίου.

Το πλήρες ποσό αναμένεται να λάβουν κοντά στις γιορτές οι εργαζόμενοι στους κλάδους τουρισμού, επισιτισμού, αθλητισμού, πολιτισμού και μεταφορών.

Αντίθετα, όσοι τεθούν σε αναστολή για τμήμα του μηνός Νοεμβρίου θα λάβουν 26,66 ευρώ ανά ημερολογιακή ημέρα αναστολής.

Έτσι, οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Αττικής που κλείνουν με κρατική εντολή από το Σάββατο 7 Νοεμβρίου θα λάβουν :
640 ευρώ από το κράτος για 24 ημέρες αναστολής και
αναλογία μισθού από τον εργοδότη για τις πρώτες 6 ημέρες (5 εργάσιμες Δευτέρα 2 – Παρασκευή 6 Νοεμβρίου).

Αντίστοιχα, εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις της Θεσσαλονίκης που έκλεισαν με κρατική εντολή από την Τρίτη 3 Νοεμβρίου, θα λάβουν για τον Νοέμβριο :
746,5 ευρώ από το κράτος για 28 ημέρες αναστολής και
αναλογία μισθού από τον εργοδότη για την Δευτέρα 2 Νοεμβρίου.

Αντίστοιχα, όσοι εργαζόμενοι από πληττόμενες επιχειρήσεις δηλωθούν σε αναστολή για 15 ημέρες εντός Νοεμβρίου θα λάβουν 400 ευρώ, ενώ όσοι δηλωθούν σε αναστολή για 20 ημέρες θα λάβουν 533,2 ευρώ κ.ο.κ.

Οι αναστολές Νοεμβρίου με ειδική αποζημίωση 800 ευρώ αφορούν αυστηρά μισθωτούς που έχουν προσληφθεί έως και τις 4 Νοεμβρίου.

Οι εργοδότες που πλήττονται μπορούν να θέσουν σε αναστολή ένα τμήμα ή ακόμη και το 100% των εργαζομένων τους. Το κράτος καλύπτει και το 100% των ασφαλιστικών εισφορών των εργαζομένων στο ύψος του ονομαστικού τους μισθού.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.