Τελευταία Νέα:

Αλληλεγγύη για την Θεσσαλονίκη – Σπεύδουν νοσηλεύτριες από κάθε γωνιά της χώρας



Μετά τις 10 νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη που ήδη εργάζονται στο Ιπποκράτειο της Θεσσαλονίκης και τις τρεις από τα Ιωάννινα, συνάδελφοί τους από την Κέρκυρα, την Κομοτηνή αλλά και από το Άργος έχουν ήδη ξεκινήσει το ταξίδι για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους στην Θεσσαλονίκη που εργάζονται σε συνθήκες πολέμου. Στην Θεσσαλονίκη δίνεται η σκληρότερη μάχη με τον κορονοϊό. Από τους 3.500 χιλιάδες ασθενείς που νοσηλεύονται συνολικά στην χώρα, πάνω από 1.500 είναι στα νοσοκομεία της πόλης. Οι υγειονομικές δυνάμεις αν και συνεχίζουν να δίνουν μεγάλο αγώνα καθημερινά για να περιθάλψουν τους χιλιάδες ασθενείς που βρίσκονται πλέον στα νοσοκομεία, έχουν φτάσει πια στα όριά τους.

Επίσης σε ολόκληρη τη Μακεδονία, από τις υπάρχουσες 1204 απλές κλίνες covid-19, οι 895 είναι κατειλημμένες, ενώ μόνο 8 άνθρωποι πια θα βρουν κρεβάτι εντατικής, αφού στα 126 από τα 134 κάποιος παλεύει για τη ζωή του.

Συνολικά στη Βόρεια Ελλάδα, σε Μακεδονία και Θράκη νοσηλεύονται διασωληνωμένοι στις ΜΕΘ 259 ασθενείς με κορονοϊό, ενώ χθες έγιναν 160 εισαγωγές σε νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Επίσης παρ΄όλο που το τελευταίο διήμερο προστέθηκαν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης επιπλέον 20 κλίνες ΜΕΘ covid, φτάνοντας τις 211, από αυτές πλέον ούτε οι 10 δεν είναι διαθέσιμες.

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.