Τελευταία Νέα:

Πότε θα επιτρέπεται η μετακίνηση από νομό σε νομό


Εκτάκτως πραγματοποιήθηκε σήμερα η ενημέρωση των πολιτών από τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος έδωσε διευκρινίσεις σχετικά με τα νέα μέτρα που θα εφαρμοστούν στη χώρα μας για την περιορισμό της εξάπλωσης του κοροναϊού.Σύμφωνα με τον υφυπουργό οι μετακινήσεις μεταξύ των νομών δεν θα επιτρέπονται, πέραν κάποιων εξαιρέσεων.
Συγκεκριμένα θα η μετακίνηση στο εσωτερικό της χώρας επιτρέπεται μόνο για:

-επιστροφή στη μόνιμη κατοικία

-επανένωση οικογενειών

-επαγγελματικούς λόγους

– και λόγους υγείας

Για την επιστροφή στον τόπο μόνιμης κατοικίας –όπου απαιτείται αντίγραφο της φορολογίας Ε1 η βεβαίωση μόνιμης κατοικίας που θα λαμβάνεται από τον ιστότοπο aade.gr.
Επιστρέφουν τα SMS

Το δεύτερο lockdown θα είναι όπως εκείνο του Μαρτίου, με δύο βασικές διαφορές.

Αυτές είναι, η υποχρεωτική χρήση μάσκας, τόσο σε εσωτερικούς, όσο και σε εξωτερικούς χώρους, καθώς και ότι νηπιαγωγεία, δημοτικά και σχολεία ειδικής αγωγής θα παραμένουν ανοιχτά. Στα Γυμνάσια και Λύκεια θα ισχύσει η τηλεκπαίδευση.

Μετακινήσεις επιτρέπονται από και προς εργασία με σχετική βεβαίωση εργοδότη από την ΕΡΓΑΝΗ και για τους αυτοαπασχολούμενους, από τους ίδιους.
Για μετακίνηση από και προς το σχολείο, εκδίδεται έντυπο από τον διευθυντή του σχολείου.

Οι υπόλοιπες μετακινήσεις γίνονται μέσω των SMS με τους αντίστοιχους κωδικούς για γιατρούς, δημόσιες υπηρεσίες, αγορά ειδών πρώτης ανάγκης, παροχή βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη ή συνοδεία μαθητού, μετάβαση σε κηδεία ή μετάβαση γονέων που τελούν σε διάσταση, και για σωματική άσκηση ή κίνηση με κατοικίδιο ζώο.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.