Τελευταία Νέα:

Ήρθε και το γκρι χρώμα στην ζωή μας - Ο νέος υγειονομικός χάρτης

Σε τρεις επιδημιολογικές ζώνες χωρίζεται πλέον η Ελλάδα, καθώς μετά την κόκκινη και την κίτρινη, προστέθηκε η γκρι που αφορά στα τοπικά lockdown, στα οποία συμπεριλαμβάνονται η Θεσσαλονίκη και οι Σέρρες, ενώ στο «κόκκινο» βρίσκεται πλέον και η Μαγνησία.Οι τρεις ζώνες: 

Η ζώνη επιτήρησης, στην οποία εντάσσονται όλοι οι Νομοί που μέχρι σήμερα είναι στο «πράσινο» και το «κίτρινο»

Η ζώνη αυξημένου κινδύνου, στην οποία εντάσσονται οι περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» και το «πορτοκαλί», δηλαδή όλη η Βόρεια Ελλάδα και η Αττική, και πλέον

Η ζώνη με τις περιοχές που είναι στο «γκρι», δηλαδή από αύριο το πρωί οι Περιφερειακές Ενότητες Θεσσαλονίκης και Σερρών.

Τοπικά lockdown

Την επιβολή lockdown σε Θεσσαλονίκη και Σέρρες από την Τρίτη ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας.

Η απόφαση αυτή ελήφθη μετά την «έκρηξη» των κρουσμάτων που καταγράφηκαν τα τελευταία 24ωρα. Ειδικότερα, χθες Κυριακή ανακοινώθηκαν 449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, το Σάββατο καταγράφηκαν 839 κρούσματα και την Παρασκευή 530.

Το lockdown αρχίζει από 6 το πρωί της Τρίτης και για 14 μέρες και «έχει μια βασική διαφορά σε σχέση με το γενικό: Τα σχολεία θα παραμείνουν ανοιχτά με όλα τα μέτρα προστασίας που ισχύουν».

Παράλληλα επανέρχεται η ανάγκη αποστολής sms για τις προβλεπόμενες έξι ενότητες μετακινήσεων, ενώ από τις 21.00 έως τις 05.00 το πρωί επιτρέπονται μετακινήσεις μόνο για λόγους εργασίας και υγείας.

Απαγορεύονται, επίσης, από αύριο οι εσωτερικές και διεθνείς πτήσεις για μη ουσιώδεις λόγους από και προς το αεροδρόμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης. 
 
-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.