Τελευταία Νέα:

Στα «κόκκινα» 10 περιοχές μέσα και η Πέλλα -Παράθυρο για σκληρό lockdown από Κικίλια


Ζωντανή εικόνα από την ενημέρωση που κάνει ο Βασίλης Κικίλιας για την πορεία που καταγράφει ο κορονοϊός στην χώρα μας. Όλα ανοιχτά για νέα, ακόμη σκληρότερα μέτρα με τον υπουργό να χτυπά καμπανάκι ειδικά για δυτική Αττική και Κοζάνη.
Όπως κάθε Τετάρτη, έτσι και σήμερα, 16.12.2020, ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, ενημερώνει ζωντανά για το πώς “κινείται” ο κορονοϊός.

Η ενημέρωση γίνεται σε μια δύσκολη στιγμή, με την χώρα να “ασφυκτιά” καθώς ο κορονοϊός “επελαύνει” κι ενώ βρισκόμαστε λίγες μέρες πριν τα Χριστούγεννα. Ενδεικτικό είναι το ότι στο τραπέζι πια έχει πέσει ακόμη και το ενδεχόμενο σκληρότερου lockdown τις μέρες των εορτών…

Μαζί με τον Βασίλη Κικίλια, στην ενημέρωση βρίσκεται και ο καθηγητής Δημήτρης Φιλίππου.

Ο υπουργός ξεκίνησε λέγοντας πως παρατηρήθηκαν περισσότερα κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους την τελευταία εβδομάδα στους νομούς Κιλκίς, Ξάνθης, Πιερίας, Δράμας, Θεσσαλονίκης, Κοζάνης, Ροδόπης, Γρεβενών, Πέλλας και Λάρισας κι αυτή τη στιγμή συνεδριάζει η Επιτροπή Εμπειρογνωμόνων ειδικά για την Κοζάνη και την δυτική Αττική.

“Εάν κι εφόσον επιδεινωθούν τα επιδημιολογικά δεδομένα, θα επαναξιολογηθούν όλα τα μέτρα”, είπε ο υπουργός αφήνοντας… ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο ακόμη πιο σκληρών μέτρων εν μέσω του lockdown που “μετρά” πια πάνω από πέντε εβδομάδες.


-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.