Τελευταία Νέα:

Ακυρώνονται, διαγράφονται ή επιστρέφονται τα άδικα πρόστιμα για τις επιχειρήσεις του 2014


Με το Άρθρο 56 του Σχεδίου Νόμου που συζητείται σήμερα στη Βουλή με τη διαδικασία του κατεπείγοντος προβλέπεται ότι τα Άδικα πρόστιμα από τις Δ.Ο.Υ. σε χιλιάδες επιχειρήσεις για τις συγκεντρωτικές καταστάσεις πελατών-προμηθευτών (Μ.Υ.Φ.) χρήσης 2014 ακυρώνονται ή εφόσον έχουν εισπραχθεί συμψηφίζονται με οφειλές ή επιστρέφονται.

Πρόκειται για την περίοδο της πρώτης εφαρμογής της διαδικασίας υποβολής συγκεντρωτικών καταστάσεων, για τη χρήστη 2014, η οποία χαρακτηρίστηκε από σωρεία προβλημάτων στο ηλεκτρονικό σύστημα, με αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις να αναγκάζονται να υποβάλουν ξανά και ξανά διορθώσεις. Παρότι η τότε Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, αναγνωρίζοντας τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί, διαβεβαίωνε ότι οι δηλώσεις στο σύνολό τους δεν θα θεωρηθούν εκπρόθεσμες, σήμερα χιλιάδες επιχειρήσεις έρχονται αντιμέτωπες με πρόστιμα.

Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης, ο οποίος ήταν από τους πρώτους που ανέδειξαν το θέμα με Κοινοβουλευτική του Ερώτηση (646/16-10-2020) προς τον Υπουργό Οικονομικών, δήλωσε σχετικώς:

«Χαίρομαι ιδιαίτερα διότι επιλύεται το θέμα με τα άδικα πρόστιμα και ευχαριστώ την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την έγκαιρη ανταπόκρισή της στο ζήτημα. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές έρευνες, μόνο στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας βεβαιώθηκαν πρόστιμα σε περίπου 8.700 επιχειρήσεις, ενώ το σύνολο σε όλη την Ελλάδα ανέρχεται σε πολλές χιλιάδες ακόμα. Η βεβαίωση άδικων προστίμων που οφείλονται στην ανευθυνότητα και την προχειρότητα της προηγούμενης Κυβέρνησης, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη συγκυρία, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας, δημιουργεί πολλαπλά προβλήματα στις επιχειρήσεις που προσπαθούν να κρατηθούν ζωντανές. Η Πολιτεία οφείλει να είναι δίκαιη και να διορθώνει τα λάθη του παρελθόντος.»

-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.