Τελευταία Νέα:

Δημοσκόπηση Alco: Επιφυλακτικό με το εμβόλιο το 40%Προβληματισμένοι και επιφυλακτικοί με το εμβόλιο εμφανίζονται σχεδόν οι μισοί πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση της Alco για λογαριασμό του Open.
Συγκεκριμένα το 42% των ερωτηθέντων λέει πως θα περιμένει και δεν θα κάνει άμεσα το εμβόλιο ενώ το 33% τονίζει πως θα εμβολιαστεί άμεσα. Παράλληλα ένα 19% λέει πως δεν θα εμβολιαστεί.Στις ηλικίες 16-24 ετών το 64% λέει πως θα περιμένει, το 24% πως δεν θα εμβολιαστεί και μόλις το 9% πως θα το κάνει. Στις ηλικίες 24-44 το ποσοστό που θα περιμένει είναι 43% ενώ αρνητικό είναι το 29% και θα πάει άμεσα το 20%.

Στις μεγαλύτερες ηλικίες τα πράγματα αλλάζουν καθώς στην ομάδα 45-64 ετών το 42% λέει πως θα περιμένει, το 37% πως θα πάει άμεσα για εμβολιασμό και μόλις το 15% δεν θα εμβολιαστεί. Από 65 ετών και άνω το 51% λέει θα εμβολιαστεί, το 31% πως θα περιμένει και μόλις το 11% δεν θα πάει καθόλου.Συντριπτική, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση της Alco, είναι η άποψη για τους επιστήμονες για τον κορονοϊό καθώς το 64% θεωρεί πως κάνει καλά τη δουλειά της, το 24% όχι και ένα 12% ΔΞ/ΔΕ.


Τι λένε για τα μέτρα της κυβέρνησης

Το 54% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση δεν είναι ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της πανδημίας ενώ το 40% δηλώνει ικανοποιημένο. Στην ίδια ερώτηση το Νοέμβριο το ποσοστό ήταν 52% και 43% αντίστοιχα ενώ το Μάιο ήταν 15% και 84%.

Στην ερώτηση για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα αντιμετώπιζε καλύτερα την πανδημία το 38% θεωρεί χειρότερα, το 35% το ίδιο και ένα 17% καλύτερα.
Η καθυστέρηση των μέτρων φταίει για την βόρεια Ελλάδα

Όσον αφορά την έξαρση στη βόρεια Ελλάδα το 46% θεωρεί πως φταίει η καθυστερημένη λήψη μέτρων, το 31% στην μη τήρηση των μέτρων από τους πολίτες και το 18% στην απουσία ελέγχων.


Προβάδισμα Μητσοτάκη και ΝΔ

Στα πολιτικά συμπεράσματα της δημοσκόπησης ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η Νέα Δημοκρατία παραμένουν στην πρώτη θέση. Συγκεκριμένα στην ερώτηση για ποιον εμπιστεύονται περισσότερο οι πολίτες ο Κυριάκος Μητσοτάκης παίρνει το 42% και ο Αλέξης Τσίπρας το 23% ενώ ο κανένας έρχεται δεύτερος με 31%.

Στην πρόθεση ψήφου η Νέα Δημοκρατία έχει ποσοστό 38% ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ 22,6%. Ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,9%, το ΚΚΕ με 5,5%, η Ελληνική Λύση με 4,2% και το ΜεΡΑ25 με ποσοστό 3%.
Αυτοί είναι οι δημοφιλέστεροι υπουργοί

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας είναι ο δημοφιλέστερος υπουργός της κυβέρνησης με ποσοστό 48,2% ενώ στην πρώτη πεντάδα βρίσκονται ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας 39,9, ο υπουργός Εσωτερικών Τάκης Θεοδωρικάκος με 39,6%, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοϊδης με 38,7% και ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης με 38%.-------------------------
To Almopia24.gr θεωρεί δικαίωμα του κάθε αναγνώστη να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, τονίζουμε ρητά ότι αυτό δε σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές, καθώς αυτές εκφράζουν τον εκάστοτε χρήστη, σχολιαστή ή αρθρογράφο.